Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 30 nov 2014

Wereldreiziger Maayke: Zo stap je fris en fruitig uit het vliegtuig na een lange vlucht

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week geeft Maayke je tips over beauty voor, tijdens en na een lange vlucht zodat je er bij aankomst flawless uitziet.

Als jullie dit lezen zit ik net een paar dagen in Zuid Afrika. Afgelopen dinsdag vloog ik naar Kaapstad. Om die lange vlucht te overleven (van Amsterdam naar Frankfurt, overstappen en 12 uur richting Kaapstad) vroeg ik me af hoe ik ooit mooi dat vliegtuig uit kon komen. Niemand die van je verwacht dat je er bij aankomst fabulous uitziet natuurlijk, maar een frisse look is toch mooi meegenomen als je op een geweldige bestemming aankomt. Slaap zo lang mogelijk, zei vriendlief. Ja, dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Ik kan overal in slaap vallen, maar word in een vliegtuig continue wakker door een stijve nek, kramp in mijn benen en pijn in mijn rug. Al met al, opgeteld, vaak maar een paar uurtjes slaap. Ik heb hem er vriendelijk op gewezen dat sommigen onder ons iets meer nodig hebben dan dat. Daarom hierbij mijn tips voor een lange (nachtelijke) vlucht.

Voor de vlucht

Er zijn een aantal dingen die je al kunt doen voor de vlucht. Zorg dat je je gezicht goed reinigt en scrub het daarna met een gezichtsscrub. Zo heb je geen dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen tijdens de vlucht en een geëxfolieerde huid zal je crème beter opnemen. Smeer vervolgens een goede moisturizer op je gezicht en een oogcrème rondom je ogen. Wat je hierna doet is up to you. Ik gebruik meestal een beetje concealer, blush en eventueel een laagje mascara.

Ik heb hem er vriendelijk op gewezen dat sommigen onder ons iets meer nodig hebben dan dat.

Tijdens de vlucht

Je kunt tijdens de vlucht het beste je make-up verwijderen en je huid goed reinigen. Helemaal als je een nachtelijke vlucht hebt, want je laat immers ’s nachts je make-up ook niet zitten. Ik gebruik gezichtsdoekjes om alles te reinigen. Zorg er hierna voor dat je je huid goed hydrateert. De droge lucht in het vliegtuig is funest voor je huid. Ik gebruik een overnight gelmasker. Deze is doorzichtig en trekt snel in, waardoor het niet opvalt. Deze laat ik bijna de hele vlucht zitten. Hierna weer mijn oogcrème en voor mijn haar en lippen een beetje kokosolie. Daarna is het tijd voor een film en hopelijk een aantal uur slaap. Voor extra verfrissing en hydratatie spray ik af en toe met een gezichtsmist. Ondanks dat het meer bezoekjes aan die kleine toiletten betekent, drink ik zo veel mogelijk water gedurende de vlucht.

Voor het landen

Voordat het vliegtuig landt, haal ik het masker er met een gezichtsdoekje vanaf. Vraag de stewardess om een servetje en een ijsklontje en rol hiermee over je ogen en gezicht. Dit verfrist, sluit de poriën en verkleint de (eventuele) wallen. Hierna weer smeren met moisturizer, oogcrème en lippenbalsem of kokosolie. Voor vermoeide en rode ogen zijn oogdruppels een uitkomst. Druppel ze aan het eind van de vlucht of tijdens als je snel last krijgt van droge ogen.

Na de vlucht

Na de vlucht duik ik een toilet op het vliegveld in en gebruik mijn concealer om oneffenheden en wallen weg te werken. Hierna een beetje blush, mascara en een bostel door mijn haar. Zie je er toch nog vermoeit uit? Als je net als ik naar een zonnige bestemming vliegt, is de zonnebril je beste vriend.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Zo stap je fris en fruitig uit het vliegtuig na een lange vlucht
Sluiten