Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 23 nov 2014

Wereldreiziger Maayke: Zuid-Afrikaanse beauty in het vooruitzicht

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week vertelt Maayke over haar laatste dagen in Amsterdam en het vooruitzicht op Zuid-Afrika en de beauty daar.

De laatste dagen Amsterdam

De laatste dagen in Amsterdam. Inpakken, dingen regelen en werken. Lichtelijk gestrest is zacht uitgedrukt. Toch probeer ik mij tussen de drukte door te verheugen op mijn trip. En dat lukt, want het vooruitzicht om de komende maanden in één van de mooiste steden van de wereld te wonen is geweldig. Een groot verschil met mijn eerdere reis naar Zuid-Afrika, is dat ik nu een wekelijkse column schijf. Ik krijg ineens ideeën over leuke tentjes, fijne producten en mooie beautysalons die ik uit wil proberen. Een kleine preview.

Rooibos

Ieder land heeft wel een eigen beautygeheim. In Zuid-Afrika is dit rooibos. Deze thee groeit in de bossen rondom Kaapstad en een paar andere plekken en is echt Zuid-Afrikaans. Gelukkig overal ter wereld te verkrijgen. Rooibos, of bush tea zoals het soms wordt genoemd, is rijk aan antioxidanten die huidproblemen en huidveroudering tegen gaan. Bovendien bevat de thee zink en vitamine D, twee belangrijke ingrediënten voor een mooie huid. Je kunt de thee gewoon drinken en/of gebruiken als een toner (afgekoeld!) op je huid. Je ziet het in Zuid-Afrika ook steeds meer in beautyproducten terug komen. Ondanks dat ik niet zo’n enorme theedrinker ben, ga ik de komende maanden flink wat kopjes wegdrinken en zal ik het ook op mijn huid gebruiken. Ik ben benieuwd!

Marula en baobab

In Afrika worden heel veel essentiële oliën gebruikt. In Zuid-Afrika zijn vooral Marula olie en Baobab olie populair. Beide zijn uitstekende moisturizers en allebei bevatten ze veel vitamines en mineralen die zorgen voor huidherstel, heel goed zouden zijn voor eczeem en vooral enorm verzachten. Welke beter is, wat precies het verschil is en waarvoor je de olies kunt gebruiken ga ik de komende periode voor je uitzoeken.

Beautyidealen

Ieder land heeft naast eigen beautysecrets ook zijn eigen idealen en ideeën als het op beautygebied aankomt. In Zuid-Afrika is dit iets lastiger, want het land is rijk aan mensen van verschillende afkomst. Wist je dat het land, op India na, de meeste officiële talen heeft, namelijk elf? Niet makkelijk dus, maar ik hoop toch achter een bepaald schoonheidsbeeld te komen. Of misschien wel elf.

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Zuid-Afrikaanse beauty in het vooruitzicht
Sluiten