Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 18 jan 2015

Wereldreiziger Maayke: Hét beauty geheim van Zweedse meisjes

Beauty is overal ter wereld verweven in cultuur. Onze globetrotter Maayke neemt je wekelijks mee in al haar beauty & lifestyle avonturen all around the world. Deze week ontrafelt ze het beauty geheim van de Zweedse meisjes.

Mijn hele jeugd ben ik op vakantie geweest in Scandinavische landen en met name Zweden. Waarom? Mijn vader is een groot fan van dit land, of zoals ik hem noem: een Zweden freak. Als kind vond ik het geweldig. Uitgestrekte bossen om te verkennen, grote meren om te kanoën, te vissen en bij mooi weer te zwemmen en gezellig kamperen met het gezin.

Blonde haren, blauwe ogen

Toen ik een jaar of 14/ 15 was werd het allemaal minder interessant. Liever bezocht ik steden om te winkelen, in plaats van in the middle of nowwhere te bivakkeren. De schoonheid van het land ontging me op die leeftijd, de schoonheid van de Zweedse meisjes en vrouwen niet. Wat mij toen al opviel waren de blonde haren, blauwe ogen en vooral de gave huid. Die blonde haren en blauwe ogen heb ik ook, helaas lang niet altijd een gave huid.

Organic

Aangezien ik gek ben op beauty secrets uit andere landen, ben ik gaan speuren naar die van Zweden. Helaas zijn het in dit geval echte beautygeheimen, want mijn zoektocht leverde weinig op. Na wat research en met behulp van Maria Kroezen, een schoonheidsspecialiste van Zweedse afkomst, ben ik wel tot een conclusie gekomen. Waar de trend ‘organic’ in veel landen, en ook in Nederland, pas enkele jaren hot is, is het in Zweden al tientallen jaren de normaalste zaak van de wereld.

Je vindt in dit Scandinavische land dan ook heel veel organische beautyproducten. Zou dit de reden zijn van al die vlekkeloze huidjes? Ik besluit de proef op de som te nemen en een maand lang één en de dezelfde beautylijn te gebruiken. Uiteraard organic.

100% biologisch

De lijn die schoonheidsspecialiste Marie Kroezen gebruikt is MARIA ÅKERBERG, vernoemd naar de Zweedse oprichtster. De productenlijn bestaat dit jaar al twintig jaar en bestaat uit producten voor het hele lichaam, voor vrouwen, mannen en kinderen en bevat een ook make-uplijn. Het zijn 100% biologische en ecologische producten met natuurlijke ingrediënten.

Ik probeer de volgende producten uit:
• Foaming Facial Wash
• Lemon en Aloe Freshener
• Aha & Jojoba scrub
• Eye Balm
• Face Refining Lotion
• Clearing Serum
• Refining Mask
• Dark Chocolate Mask

Geur

Wat me als eerste opvalt is de frisse geur van de producten. Je ruikt natuurlijke ingrediënten, zoals citrus, lavendel, kruiden en fruit. Het Dark Chocolate Mask is gelijk mijn favoriet, een rijke chocoladegeur komt me tegemoet als ik het flesje open. Als je daar niet vrolijk van wordt.

Dit masker gebruik ik twee keer per week en het Refining Mask één keer per week. Het fijne aan dat masker is, dat je het ook een nacht kunt laten zitten. Het is doorzichtig en trekt in de huid. De rest van de producten gebruik ik iedere dag. De Lemon Freshener gebruik ik ter fixatie van mijn make-up.

Doorzetten

Maria Kroezen heeft me gewaarschuwd dat het kan zijn dat je huid slechter wordt na ongeveer een week. Dit is letterlijk het detoxproces van je huid, van alle chemische ingrediënten in andere beautyproducten. Waar ik na een week wilde juichen (mijn huid was niet verslechterd), was ik na twee weken iets minder blij. Mijn gezicht zat onder de plekjes en pukkeltjes. Normaal zou ik het liefst naar een ander product grijpen, maar met Maria’s woorden in mijn hoofd ben ik doorgegaan met de lijn. Gelukkig was mijn huid na drie weken al opgeknapt. Nu, vier weken later kan ik zeggen dat ik het bij organic hou. Mijn huid is glad, zacht en gevoed en het idee dat ik natuurlijke producten zonder chemische ingrediënten op mijn gezicht smeer, is toch wel erg fijn. Wie weet is dit dan het beautygeheim van Zweedse vrouwen.

(De producten van MARIA ÅKERBERG zijn verkrijgbaar in de webshop van LaCasaMia, de schoonheidssalon van Maria Kroezen)

Reageer op artikel:
Wereldreiziger Maayke: Hét beauty geheim van Zweedse meisjes
Sluiten