Werken je serums en crèmes niet meer als voorheen? Zo verhelp je het snel

Je hebt die ene crème die je al jaren koopt. Simpelweg omdat het de beste is van allemaal. Geen enkele crème werkt zo goed als deze en daarom zal je ook niet snel overstappen naar een andere. Maar wat nu? Ineens werkt hij helemaal niet meer zoals hij voorheen werkte. De oplossing? Een huiddieet. Je leest het goed, je gezicht gaat op dieet en wel als volgt:

1. Begin allereerst met het resetten van je huid

Dat betekent een grote schoonmaak met een zachte peeling. Alle dode huid mag je gezicht verlaten. Was allereerst je gezicht met een zachte wash en exfolieer vervolgens met een zachte peel. Het beste kun je hiervoor je schoonheidsspecialiste om advies vragen om te kijken welke peel het meest geschikt is voor jouw huidtype. Ook kun je er voor kiezen om je gezicht voorzichtig met een ribbelwatje en tonic te exfoliëren.

2. Hernieuw met olie

Hoewel je er misschien niet helemaal aan gewend bent, is een fijne olie voor je gezicht ook geen misser. Een goeie olie zorgt ervoor dat de wand van de huid steviger wordt terwijl je slaapt. Ideaal om dus aan te brengen voor het slapen, aangezien de olie vervolgens al het zware werk voor je kan doen.

3. Masker

Maak de volgende dag je gezicht voorzichtig schoon. Nu hij helemaal zacht en gehydrateerd is kun je overgaan op een maskertje. Gooi je favoriet voor vijftien minuten in de koelkast en laat het je huid verkoelen en hydrateren.

4. Activeer met een serum en crème

Nu kun je er voor kiezen om je oude serum weer te proberen óf een nieuw serum te gaan gebruiken. Even goed laten intrekken, aftoppen met een crème en je huid is de volgende dag compleet als nieuw.

Reageer op artikel:
Werken je serums en crèmes niet meer als voorheen? Zo verhelp je het snel
Sluiten