Isis van Graas
Isis van Graas Gezondheid 26 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Werkt tandpasta tegen puistjes? Beautify zocht het voor je uit

Er zijn een paar mythes over huidverzorging die goed zijn om voor eens en voor altijd duidelijkheid over te hebben. Toch word er nog veel gespeculeerd over het smeren van tandpasta op je puistjes. Het zou uitdrogen en de puistjes wegtoveren, maar niet per see goed zijn voor de opbouw van je huid.

Om eindelijk antwoord te krijgen op je vraag, heeft Beautify het één en ander uitgezocht. Is tandpasta nu wel of niet goed tegen een puist?

Werkt tandpasta tegen puistjes?

Je hebt het vast al een paar keer gehoord: alcohol is niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor je huid. Het droogt uit en verpest je poriën. Laat er nou net een grote hoeveelheid alcohol zitten in tandpasta. Je snapt het, puistjes insmeren met tandpasta is geen goed idee.

Tandpasta is gevuld met allerlei uitdrogende ingrediënten als alcohol. In eerste instantie lijkt dit misschien te werken en word je de volgende dag wakker zonder puistjes, maar met alle gevolgen van dien“, vertelt dermatoloog Mona Gohara.

Waarom werkt het juist averechts?

Door de heftige ingrediënten in tandpasta beschadig je juist je huid. Jawel, je puistjes drogen er ook vanuit, maar laten een geïrriteerde huidbarrière achter waardoor er extra oliën aangemaakt worden. Hierdoor ontstaan alleen maar meer verstopte poriën en puistjes.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Werkt tandpasta tegen puistjes? Beautify zocht het voor je uit
Sluiten