Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 17 jul 2018

Verstop je snoepverzameling: er is een wespenplaag op komst

Zoetekauwen, slecht nieuws voor jullie. Deze zomer is het oppassen geblazen wanneer je een chocoladekoekje, snoepje of ijskoffie met slagroom naar binnen werkt. Want er is een wespenplaag op komst in Nederland. Help.

Deze zomer moeten we achter gesloten deuren aan onze koekjes verslaving toegeven.

Wespenplaag op komst

Een wespenplaag? Hoe dan?! Dit warme weer maakt kennelijk niet alleen ons heel blij. Want ook wespen gaan lekker op tropische temperaturen. Door de droogte van de afgelopen tijd was er extra voedsel voor hen te vinden.

Joekels van nesten

Kennelijk kunnen wespen ook extra goed jagen in een warmer klimaat. Het resultaat? Nesten die extra snel ontwikkelen. Met als gevolg – je raadt het al – extra grote wespennesten. Ongedierte bestrijders hebben al wespennesten ter grootte van een voetbal (!) gespot. En ze verwachten dat deze alleen nog maar groter gaan worden.

Horror story

Eind juli en begin augustus wordt de meeste overlast verwacht, dus er staat ons nog wat te wachten. Dat wordt geen zoete cocktails drinken in de tuin. De horror…

Dit vind je vast ook leuk: Hittegolf alert! Het wordt volgende week 38 graden in Nederland dus plan maar een stranddag vierdaagse

AD

Reageer op artikel:
Verstop je snoepverzameling: er is een wespenplaag op komst
Sluiten