Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 2 mei 2017

Single? Volgens de wetenschap is het écht moeilijk de juiste man te vinden

Het is gedaan, de kogels is door de kerk: het is nu officieel bewezen dat jij er níets aan kan doen dat je single bent. Of nou ja: het is in ieder geval wetenschappelijk bewezen dat het écht moeilijk is om de juiste man te vinden. Als dat geen schrale troost is.

Dank u wel Mr. Physics, want nu heb je gelukkig weer een goed excuus als die vervelende oudtante op de verjaardag van je achternichtje vraagt waarom je nou nog steeds single ben. ‘Pardon mevrouw, ik neem geen genoegen met minder en het is echt gewoon verschrikkelijk lastig om de juiste man te vinden. Hier de wetenschappelijke verklaring hiervoor.’

Het syndroom van Wishful hoping

Je zit te dubben tussen de bad guy en de nice guy. Aan de ene kant wil je de bad guy; je bent op zoek naar spanning, een man die je hoteldebotel maakt en je hart op hol laat slaan. Laat het nou net de bad guy zijn die precies weet wat hij moet zeggen om deze gevoelens bij je los te krijgen. Niet handig.

Aan de andere kant heb je Mr. Nice guy, waarvan je zeker weet dat hij jou nooit zal kwetsen of je hart zal breken. Maar krijg je ook de hartstochtelijke gevoelens bij hem, of is het slechts het gevoel van vertrouwen en veiligheid dat je bij hem voelt. Zucht. Volgens relatiecoach Virginia Clar zit je vast in het syndroom van wishful hoping.

Ons dilemma

Ja, wij willen een man die voor ons door het vuur gaat, maar niet ons hart zal breken. Een echte stoere vent, maar een klein hartje. Ja dames, deze lijken zeldzaam. Het wishful hoping houdt in dat we blijven hopen totdat deze ideale droomvent voorbij huppelt, of onze vriend ineens verandert in de droomman. Je gaat ervan uit dat er iets zal veranderen dat alles weer goed maakt, maar diep down weet je eigenlijk ook dat dit niet gaat gebeuren.

En wij zitten vast in dit soort twijfelend denken. Voordat je jezelf in een relatie stort, moet je even op een rijtje hebben wat jij zelf precies zoekt bij een man. En ben je hier nog niet over uit? Dan is het misschien nog geen tijd voor een relatie voor jou. Leer eerst jezelf kennen, voordat je jezelf waagt op de vreselijk grote mannenmarkt. Jouw tijd komt nog wel.

Hier een kleine tip bij het zoeken naar jouw ideale man: Aha! Hier knap jij op af bij een man volgens je horoscoop

Reageer op artikel:
Single? Volgens de wetenschap is het écht moeilijk de juiste man te vinden
Sluiten