Jaaaa het is bewezen! Jij en je beste vriendin denken letterlijk hetzelfde

Ken je dat moment dat je precies tegelijkertijd als je beste vriendin hetzelfde zegt? Hilarisch, maar soms ook een beetje scary. Onderzoek heeft onlangs aangetoond dat jij en je bestie op dezelfde hersengolflengte zitten en daardoor letterlijk hetzelfde denken.

Als zij in d’r broek plast van het lachen doe jij dat ook, als zij een jongen knap vindt dan vindt jij dat ook en andersom. Veel mensen vragen of jullie zusjes zijn omdat jullie zo enorm veel op elkaar lijken. En jullie lijken op elkaar met een reden, het is namelijk bewezen dat BFF’s letterlijk hetzelfde denken.

De wetenschap over hersengolven

In Amerika is onderzoek gedaan naar het brein van 279 studenten die onlangs waren afgestudeerd. De onderlinge verhoudingen tussen de personen liepen enorm uiteen, van vage kennis tot huisgenoot tot BFF.

Tijdens dit onderzoek lieten de onderzoekers de proefpersonen naar een reeks random video’s kijken. Daarbij werd de reactie van de hersenen gemeten op een hersenscan. De onderzoekers konden zien dat de hersenen van goede vrienden precies dezelfde reactie (verveling, vermaak, belangstelling, etcetera) vertoonden op álle verschillende video’s.

Verschillende reacties

De hersenen van de personen die alleen maar vage kennissen waren van elkaar reageerden heel anders op de video’s. Zo konden de onderzoekers precies zien welke verhoudingen de ex-studenten met elkaar hadden. Bizar.

De conclusie die de wetenschappers uit dit onderzoek trokken is dat jij en je BFF op dezelfde hersengolflengte zitten (maar dat wisten jullie natuurlijk allang). Jullie vriendschap is dus deels ontstaan dankzij jullie brein. Mindf*ck.

Alle resultaten van het onderzoek kun je hier precies nalezen.

Reageer op artikel:
Jaaaa het is bewezen! Jij en je beste vriendin denken letterlijk hetzelfde
Sluiten