Wetenschappelijk bewezen: brildragers zijn slimmer

Draag jij een bril op je neus? Misschien heb je er in het begin moeite mee gehad om een brilletje op je neus te zetten. Als kind werd je gepest en je voelde je misschien altijd een beetje anders. Maar stiekem ben je ook een beetje anders, in de positieve zin van het woord.

Brildragers zijn echt slimmer

Misschien had je al zo’n vermoeden maar het is echt waar, brildragers zijn slimmer. Onderzoekers van de University Medical Center in Mainz deden een onderzoek naar de oogkwaliteit van studenten. Het bleek dat 53% van de studenten ‘oogproblemen’ hadden. Als je kijkt naar de leeftijdsgenoten die geen studie doen of gestopt zijn met hun studie, heeft maar 24% oogproblemen.

De onderzoekers concludeerden dat mensen die een bril dragen het beter doen op studies. Het kan zelfs zo zijn dat brildragers niet alleen slimmer zijn maar ook een beter doorzettingsvermogen hebben waardoor ze niet snel stoppen met een studie.

Uit een ander onderzoek blijkt dat 45% van de brildragers genetisch is belast. De onderzoekers ontdekten dat het verband tussen opleidingsniveau en ‘oogproblemen’ sterker is dan het verband tussen erfelijkheid vanuit de familie en oogproblemen. Oftewel, mensen met slechte ogen zijn gewoon slimmer. Punt uit.

Ze worden ook als slimmer gezien

Een studie van The Britisch College of Optometrists laat zien dat mensen die een bril dragen door anderen worden gezien als intelligenter en professioneler. De verwachting is dat zij dan ook sneller een goede baan krijgen aangeboden. Zo gek is het ook niet, want al honderden jaren associëren mensen het dragen van een bril met slim zijn. En al helemaal als de persoon in kwestie ook nog eens klassieke boeken leest.

Maar het gaat nog veel verder dan deze waarheden die nogal cliché zijn. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat brildragers ook worden gezien als beter te vertrouwen. Zo behalen advocaten met een bril betere resultaten voor cliënten dan advocaten zonder bril. Kom je ooit in de situatie dat je een advocaat nodig hebt, zorg er dan voor dat je een advocaat aan de haak slaat met een bril en vergroot je kansen.

Mensen zonder bril zijn soms ontevreden

Een Brits onderzoek laat zien dat 40% van de mensen die geen bril dragen dat wel zouden willen. Ze denken namelijk dat als ze wel een bril dragen ze een betere kans maken bij het vinden van een baan. Krijg je weer eens een opmerking over je serieuze look met je bril? Dan weet je vanaf nu dat ze stiekem een beetje jaloers zijn op het succes wat je bril jou brengt.

Genoeg redenen om heel trots te zijn op het feit dat jij een bril nodig hebt en deze draagt. We hebben nog niet eens verteld over hoe fashionable een bril dragen is. Er zijn zelfs fashionista’s die een bril dragen zonder sterkte. We weten zeker dat alle niet-brildragers dat vanaf nu ook gaan doen om hun leven nog succesvoller te maken.

Reageer op artikel:
Wetenschappelijk bewezen: brildragers zijn slimmer
Sluiten