Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 31 okt 2015

Wetenschappelijk bewezen: deze dingen maken jou aantrekkelijker

We willen allemaal zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Dat is nou eenmaal iets wat in de mens zit. Maar wat is nou aantrekkelijk? Is dit niet persoonsgebonden? Volgens deze wetenschap vindt iedereen de volgende vijf dingen aantrekkelijk aan een mens.

Thanks to M. Gary Neuman weten we wat we moeten doen om zo aantrekkelijk mogelijk gevonden worden. Uiteraard zal dit er niet voor zorgen dat iedereen als een blok voor je valt maar je vergroot in ieder geval je kansen. En dat is natuurlijk nooit weg.

1. Oogcontact

Uit onderzoek is gebleken dat oogcontact intieme gevoelens tussen twee mensen versterkt. Doe daarom maar niet meer zo verlegen tijdens die leuke date. Oogcontact versterkt in mum van tijd jullie band.

2. Wees een goede luisteraar

Bijna elk mens houdt ervan om over zichzelf te praten, zo voelen we ons geliefd. Vergeet echter niet dat je lover dat óók vindt. Probeer daarom belangstelling te tonen in wat hij zegt, doet en voelt. Grote kans dat hij daardoor nog meer belangstelling in jou zal tonen.

3. Bevestiging

Volgens het onderzoek van Dr. Neuman zijn mensen altijd op zoek naar bevestiging: ‘Laat je partner voelen als een winnaar. Dat is namelijk een gevoel dat direct leidt tot liefde.’ Maar doe dit echter ook niet te veel. Dan kan iemand zich superieur gaan voelen en blijf jij achter als het grijze muisje.

4. Glimlach

Heel logisch. Mensen houden van blije koppies. Het is aanstekelijk als iemand gelukkig is en bovendien trek je daarmee andere gelukkige mensen aan. Twee vliegen in één klap. Serieus kijken kan altijd op een ander moment nog. Als je oud bent ofzo.

5. 5. Lichaamscontact

Dr Neuman refereert naar een onderzoek dat liet zien dat mensen die veel lichaamscontact met elkaar hebben, gelukkiger in hun relatie zijn. Het zorgt ervoor dat het ‘love hormone’ vrijkomt. Doe dit echter niet direct tijdens de eerste date, dat kan namelijk afschrikken.

Als je dit merkt moet je per direct stoppen met het veroveren van je crush

Hij is in de stad met vrienden en zegt nonchalant uit zichzelf ‘oh misschien zien we elkaar nog even’. Lees alles door op de foto te klikken:

Reageer op artikel:
Wetenschappelijk bewezen: deze dingen maken jou aantrekkelijker
Sluiten