Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 31 mei 2018

Oh oh! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat studenten slechter presteren bij warm weer

De tentamenperiode gaat binnenkort weer van start, en dat betekent leren - leren en nog eens leren. Dit mooie weertje helpt niet mee. Het is logisch dat jij je liever buiten bent dan dat je loopt te ploeteren boven je boek. Uit wetenschappelijke onderzoek blijkt dat studenten slechter presteren bij warm weer.

Heb je binnenkort tentamens maar wil de stof maar niet in je hoofd zitten? Dan kun je vanaf nu het weer de schuld geven. Het is namelijk logisch dat jij als student slechter presteert bij warm weer.

Je zit binnen en probeert je te focussen op jouw leerwerk. Je hoort de vrolijke mensen buiten en ook jouw telefoon trilt non-stop. Er wordt gevraagd of je ook naar buiten komt om te chillen op het terras. Probeer dan maar eens gefocust te blijven.

Studenten presteren slechter bij warm weer

In Amerika werd dertien jaar lang onderzoek gedaan onder maar liefst tien miljoen studenten. De conclusie was meer dan duidelijk: hoge temperaturen brengen slechtere schoolprestaties met zich mee. De cijfers in koelere jaren waren veel beter dan wanneer het warm was.

21 graden of meer

Wanneer het 21 graden of meer wordt, gaan wij minder goed studeren. Iedere stijging van 0,55 graden staat voor 1 procent verslechtering van studieresultaten. Best shocking.

Ben jij snel afgeleid door dit mooie weer? Wellicht helpt het jezelf te verkoelen met een airconditioner. Op die manier houd jij je hoofd erbij en sleep je die puntjes ondanks het mooie weer binnen. Toch maar naar de UB dan of naar een koffietentje waar het koel is?

Reageer op artikel:
Oh oh! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat studenten slechter presteren bij warm weer
Sluiten