Travel 27 apr 2016 Lotte Nijborg

Who, what, where: Inside tips als je naar Abu Dhabi reist

Ben je helemaal enthousiast geworden over Abu Dhabi na het lezen van ons artikel? Fijn! Je gaat écht een fantastische trip tegemoet. Wij hebben de laatste tips voor je op een rijtje zet. Want hoe kom je er, waar slaap je en wat mag je wel en niet aan? Wij vertellen het je uit eigen ervaring.

Vlieg met Etihad

Geloof ons, vlieg met Etihad naar Abu Dhabi. Het wordt je fijnste vlucht ooit, promise. Luxer dan menig ander maatschappij, personeel met etiquettes en ein-de-lijk lekker eten aan boord. Bij Etihad is aan alles gedacht. Zo krijg je een slaapmasker met daarop een voor- en een achterkant waardoor je kunt aangeven of je gewekt wil worden voor het eten, is er een vertaler aan boord zodat iedereen zich verstaanbaar kan maken en is er een nanny voor kinderen. Om je maar even een kleine indruk te geven voor het oog voor detail.

Beautify had de mogelijkheid om met Etihad te vliegen. Business class en dat was een beleving. Met een persoonlijke Food & Beverage Manager, het zachtste dekentje ooit, een toilettasje dat echt een musthave is, een kaart waar je eindeloos eten van kunt bestellen én als kers op de taart écht bestek en echte glazen. Het lijkt net alsof je thuis op de bank zit. Mocht je vliegangst hebben, je vergeet het per direct.

Etihad heeft indruk gemaakt en omdat Abu Dhabi toch een stukje reizen is raden we deze maatschappij écht aan. Start en eindig je vakantie goed. Je wil gerust aankomen en ook weer ontspannen arriveren in Nederland, toch?

Etihad
Etihad

Maak een cruise

Abu Dhabi is één van de zeven Emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Wil je meer zien van de VAE en van Oman? Dan is het een goed idee om een cruise te boeken via MSC Cruises.

Beautify ervaarde deze reis en wat vonden we het heerlijk. Je stapt aan boord en vaart in een week langs allerlei fantastische plekken. Bijna iedere dag leg je aan bij een andere stad waardoor je álles kunt zien; Abu Dhabi, Dubai en Muscat maar ook de minder bekende plekken zoals Khor al Fakkan.

Op zo’n cruise is alles aanwezig. We aten bij talloze heerlijke restaurants, er zijn genoeg bars waar je eindeloos cocktails kunt bestellen, een zwembad waarbij je heerlijk kunt zonnen op het dek (wij lagen uren op het private Top16 dek, aanrader!) en entertainment ten top. Alles is er. Je hoeft je nergens zorgen om te maken en alles wordt voor je geregeld.

Doordat het schip enorm groot is verveelden we ons nooit. En iedere dag als je opstaat en je ziet de zee, ben je weer op een nieuwe plek, klaar voor een nieuw avontuur.

IMG_3083 2
IMG_32322

What to wear

Iedereen weet dat wanneer je de Arabische cultuur bezoekt, je rekening dient te houden met bepaalde etiquettes. En dat valt allemaal best wel mee. Zolang je je schouders bedekt en je knieën kun je alles dragen wat je wil. Zorg dat je niet een te diep decolleté hebt en niet te bloot bent op bijvoorbeeld je rug.

Een blousje met een maxirok is perfect, een maxidress met bedekte schouders is fashionable en toegestaan. Slippers en hakken, qua schoenen kan alles. Vergeet niet dat er enorm stijlvolle vrouwen uit Arabische landen komen. Laat juist hier de fashionista in jezelf los.

Veiligheid op straat

Er wordt veel gezegd over de Arabische cultuur. Dat ze neerkijken op vrouwen en dat je als vrouw minachtend wordt aangekeken. Dat ze je willen aanraken als je blote schouders hebt. Maar onze ervaring was dat je juist ontzettend veilig bent op straat. Geen mannen die aan je trekken, naar je fluiten, je nakijken. Het komt niet voor. En dat is fijn.

Je kunt overal prima naar toe. Het is een moderne stad, er wonen moderne mensen en er wordt veel business gedaan. Er is geen armoede waardoor er niet gebedeld wordt. Als toerist ben je erg welkom zolang je de gebruiken maar accepteert. Maar zoals jij misschien graag wil dat je gasten hun schoenen uitdoen bij de voordeur, is het ook niet meer dan logisch dat er in een andere cultuur bepaalde wensen zijn, toch? Geniet van dit bijzondere land. Het wordt hoe dan ook fantastisch.

Reageer op artikel:
Who, what, where: Inside tips als je naar Abu Dhabi reist
Sluiten