Whut?! Bespaar je zoveel calorieën met water drinken?

Je wist het waarschijnlijk al: water drinken is goed voor je. Het is goed voor je huid, goed voor je seksleven (ja, echt) en goed voor de lijn. Voor dat laatste is nu opnieuw bewijs. En je zult versteld staan hoevéél calorieën je bespaart als je genoeg water tot je neemt.

Eerder bleek al uit Brits onderzoek dat water drinken je kan helpen afvallen. En nu is er opnieuw een wetenschappelijke studie, gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics, die bewijst dat water een magisch drankje is.

Water drinken scheelt flink wat calorieën

Wetenschappers onderzochten voor het onderzoek maar liefst 18.000 Amerikanen, in de periode van 2005 tot 2012. De deelnemers hielden twee dagen lang bij wat ze aten en dronken.

Gemiddeld dronken de mensen die deelnamen aan het onderzoek 4,2 glazen water per dag. Daarnaast dronken ze nog andere dranken als frisdrank, koffie en thee. Per dag kregen ze – met zowel eten als drinken – 2157 calorieën binnen. Daarvan waren 125 calorieën afkomstig van frisdranken en 432 van snacks, toetjes en koekjes.

Wat bleek nou? De respondenten die meer water dronken, namelijk zo’n zeven glazen, namen per dag gemiddeld 205 calorieën minder tot zich. Per week zijn dat al 1435 calorieën en op jaarbasis scheelt het zelfs 74.825 calorieën.

Zo makkelijk kan het zijn.

LEES OOK: Op deze manier is water drinken nooit meer saai

Reageer op artikel:
Whut?! Bespaar je zoveel calorieën met water drinken?
Sluiten