Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 1 feb 2017

Whut?! Dat je nog single bent kan liggen aan je stem

Als je single bent, word je zo nu en dan overvallen door onzekerheid. Over hoe je eruit ziet. Of je wel leuk genoeg bent voor mannen. Maar vergeet dat, want daar ligt het allemaal niet aan. Er is nu namelijk een stemspecialist die beweert dat het komt doordat je stem niet verleidelijk genoeg is. Really?!

De bewering komt van Jade Joddle. Zij zegt dat vrouwen met lage, enigszins schorre stemmen veel beter zijn in het verleiden van mannen. Heb je een schattig, hoog piepstemmetje? Dan is de kans volgens Jade groot dat je nog single bent.

Vooral de stem van Kylie Jenner is goed voor het versieren van mannen. ’Kylie’s stem is langzaam, laag, hees en raspend. Dat zorgt ervoor dat de luisteraar zich speciaal voelt, alsof ze alleen maar tegen jou praat.’

Toch is er goed nieuws, want niemand praat van nature zoals Kylie praat. Ook Kylie niet. Daarom zijn er een paar dingen die je jezelf kunt aanleren om met je stem iedere man om je vingers te winden. Bovendien kun je je zelfverzekerder voelen als je deze tips opvolgt, denkt Jade.

Film jezelf

Observeer jezelf, zodat je je eigen stem leert kennen. Hoe beweeg je je mond en hoe klinkt je stem? Misschien klink je wel heel nasaal dan weet je dat je daar mee aan de slag kunt.

Misschien hoor je ook dat je aan het einde van de zin altijd omhoog gaat met je stem. Of dat je heel veel pauzes gebruikt. Misschien kun je dan wat explosiever praten.

Voel waar het geluid vandaan komt

Als je praat, waar komt het geluid dan vandaan? Uit je buik? Van achter je tanden? Uit je borst? Kijk ook je filmpje terug met die gedachten, dan weet je meteen wat je anders kunt doen.

Vergeet niet goed te ademen

Anders raak je buiten adem en dat geeft weer een heel andere indruk.

Een beetje vreemd is het wel, dat je stem bepaalt hoe gelukkig je bent in de liefde. Maar aan de andere kant, bij een man kan een stem ook echt een afknapper zijn…

We denken dat je dit ook wel wilt lezen: Waarom je juist zo goddamn sexy bent als je net een break-up achter de rug hebt

Reageer op artikel:
Whut?! Dat je nog single bent kan liggen aan je stem
Sluiten