Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 16 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

WHUT?! Een bh dragen is misschien helemaal niet nodig

Oké, als je een volle C-cup hebt is een bh wel prettig voor de nodige ondersteuning. Want: net wat minder gebounce als je de trap op loopt of een sprintje trekt naar de trein. Maar als je kleine boobies hebt, tja, dan slaat het dragen van het knellende kledingstuk misschien wel helemaal nergens op. Want het is helemaal niet bewezen dat een bh helpt tegen het hangen van je borsten.
Dit nieuws kan als een schok komen. Je trekt namelijk al sinds de brugklas – een brakke dag dat je thuis op de bank lag daargelaten – braaf iedere dag een bh aan. En nu blijkt dat dat misschien helemaal niet nodig is. Slik.

Niet iedere vrouw heeft een bh echt nodig

Volgens dokter Nanhekhan, plastisch chirurg bij de UZ in Leuven, Belgie, hangt het af van de bouw van de vrouw, van de grootte van de borst en de elasticiteit van de huid of je een bh écht nodig hebt.

’Als je onderhuidse vetlaag niet zo stevig is, gaat de borst sneller hangen en komt er veel gewicht op je schouders terecht. In dat geval is een beha erg handig. Met een stevige vetlaag zijn je borsten in principe voldoende stevig om zelfstandig rechtop te staan. Zelfs tijdens het sporten kan een strakke top dan voldoen,’ zegt hij tegen Knack.be.

Er is zelfs onderzoek waaruit blijkt dat vrouwen die géén bh dragen, minder last hebben van hangborsten dan vrouwen die wel een bh dragen. Dat zou komen doordat bh’s de aangroei van natuurlijk ondersteunend borstweefsel tegengaan.

Daarom: heb jij zin om je bh aan de wilgen te hangen? Doe het gewoon. We zien steeds meer ladies zonder bh op straat en ook de voorgevormde bh is op z’n retour. Bovendien heeft het kledingstuk voor sommige vrouwen gewoon weinig nut. Doe daarom vooral waar jij je goed bij voelt.

We denken dat je dit ook leuk vindt om te lezen: Er bestaat een Gossip Girl sweater en die hoort echt thuis in je garderobe

Reageer op artikel:
WHUT?! Een bh dragen is misschien helemaal niet nodig
Sluiten