Dé meest opvallende hints uit WIDM aflevering 5

Aflevering vijf van WIDM was anders dan anders. Vooral heel spannend én er zijn genoeg verdachte hints waar over nagepraat moet worden. De aflevering begon met een opdracht op het strand, daarna werd er door de kandidaten een roadtrip gemaakt naar Pisa en de aflevering eindigde met een achtervolging – Patrick, Peggy, Jeroen en Ron moesten opzoek naar Nikkie en Tygo.

Is Patrick dan misschien toch de mol?

De hints van aflevering 5 Wie is de Mol

In deze aflevering van WIDM werd bij beide opdrachten geen geld verdiend. Verdacht. Daarnaast moest er ook niemand naar huis, er komt namelijk volgende week een dubbele executie. Dít zijn de meest opvallende hints van aflevering 5 van Wie is de Mol:

Hint 1: “Ik ben de mol”

Bij de eerste opdracht op het strand schreeuwt Patrick heel hard: “Ik ben de mol”. Dit stond namelijk geschreven op één van de puzzelstukken. Doet hij dit expres? Of deed hij dit onbewust?

Hint 2: Nikkie op het strand

Nikkie zorgt bij deze opdracht voor verwarring. Ten eerste zegt Nikkie voor de opdracht op het strand dat de groep moet gaan graven, niet in het zand, maar in hun geheugen. Een Mol zal ook graag gaan graven wanneer deze zand ziet.

Én daarnaast noemt ze de verkeerde volgorde van de opdrachten. Zat er een reden achter waarom ze zegt dat ze de volgorde van de opdrachten weer – maar het fout doorgeeft?

Hint 3: Doet Tygo te goed zijn best?

Tygo doet bij deze opdracht extra zijn best. Doet hij dit omdat hij weet dat de volgorde die Nikkie zegt fout is – hij volgt haar blind en gaat niet tegen haar in. Dit lijkt dan geen mol-actie, maar dat kan het wel wel zijn. Dit geldt ook voor Peggy bij deze opdracht.

Hint 4: Heel opvallend

Patrick en Peggy moeten in de tweede opdracht aan het begin bij de T-splitsing links, maar rijden naar rechts. Ze beginnen dus al meteen verkeerd aan de route, wat vrijwel onmogelijk te corrigeren is. Dit werd ook heel opvallend in beeld gebracht.

Hint 5: Weer Nikkie

Nikkie is de enige die tijdens de route-opdracht de telefoon niet op speaker heeft staan. Daarom kan Tygo niet controleren of ze daadwerkelijk de juiste route doorkrijgt. De andere kandidaten hebben de telefoon wel op speaker staan.

Hint 6: De letter ‘N’

De letter ‘N’ kwam veel terug in deze aflevering. Ten eerste kon de ‘N’ gemaakt worden met de puzzel uit de eerste opdracht. Daarnaast ook bij de laatste opdracht, op het kistje waarin de tickets naar Elba inzaten stond ‘OZNW’ – dat is niet de juiste volgorde van een kompas. Maar als je een lijn trekt van oost, zuid, noord naar west, krijg je weer een ‘N’. Zijn dit subtiele hints die naar Nikkie als mol verwijzen?

Hint 7: Helikopter

Als mol wil je niet graag in de helikopter zitten. Het enige wat je daar namelijk kan doen is afwachten. Om te kunnen saboteren zou het logischer zijn als de mol in het zoekende teams zit dus: Peggy, Jeroen, Ron of Patrick.

Hint 8: Enveloppen

Opvallend bij het enveloppen pakken van deze voor opdracht was dat Jeroen de envelop pakte die Nikkie en Tygo aanwijzingen gaf en naar de helikopter stuurde. Waardoor Jeroen dus in het zoekende team terecht kwam. Wist Jeroen dat hij deze envelop moest pakken?

Hint 9: Toch Patrick?

Het valt op dat Patrick het minste verdacht wordt als mol. Toch heeft hij een paar opvallende acties zoals hint 1 en 4 uit deze aflevering en zit hij altijd op sleutelposities in de opdrachten. Misschien moeten we toch beter op Patrick letten?

Lees ook: Wie is de Mol aflevering 5 de samenvatting in tweets

Reageer op artikel:
Dé meest opvallende hints uit WIDM aflevering 5
Sluiten