Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 19 okt 2020
Leestijd: 7 minuten

WIDM recap: álle hints die naar Nikkie leiden als de mol van dit seizoen

Het jubileumseizoen van WIDM is alweer bijna afgelopen. Het wordt tijd om een beslissing te maken over wie de mol is van dit seizoen. Volgende week is de finale en dan weten we het zeker. Wij zetten alle hints die leiden naar Nikkie als de mol van dit seizoen WIDM op een rij.

Wat denk jij, is Nikkie de mol?

Aflevering 1 van WIDM: Renaissance

In de eerste aflevering valt Nikkie al meteen op, dit zijn de belangrijkste hints van die aflevering op een rijtje:

Hint 1: de eerste afvallende kandidaat

Een terugkerende actie van de WIDM productie is dat de eerste kandidaat die afvalt vaak de mol verdenkt. Dit seizoen was de eerste afvaller Tina en zij verdenkt inderdaad Nikkie als mol.

Hint 2: paspoorten deelnemers

Op de website van WIDM staan alle deelnemers op een rijtje. De namen van de kandidaten staan op alfabetische volgorde, alleen de naam van Nikkie staat boven die van Nadja. Dit is in eerste instantie gek, maar als je Nikkie haar naam veranderd door mol – klopt de volgorde wel.

Hint 3: Nikkie haar nieuw uitgebrachte make-up pallet

Zou NikkieTutorials de mol zijn? Deze hint wijst daarop. In deze theorie wordt Nikkie verdacht omdat twee kleuren uit haar net uitgebrachte make-up pallet met BeautyBay erop kunnen wijzen dat ze de mol is. De kleuren heten ‘Underground’ en ‘Plot twist’ – zou dit verwijzen naar WIDM?

Hint 4: spiegels

In de eerst aflevering begon het al met spiegels, dit zou op Nikkie kunnen slaan als de mol. Nikkie haar leven draait namelijk veel om spiegels als NikkieTutorials op YouTube is ze vaak te zien met een spiegel.

Hint 5: voorkennis

Het lijkt erop dat Nikkie in de eerste aflevering al voorkennis heeft. Ze is namelijk heel enthousiast als ze Tina ziet aanlopen – hoewel het seizoen waarin Tina meedeed helemaal nog niet op de televisie is verschenen was in de tijd dat seizoen 21 werd opgenomen. Nikkie had dus eigenlijk niet kunnen weten dat Tina mee ging doen aan dit seizoen. Het seizoen waaraan alleen oud-kandidaten meedoen.

Hint 6: spiegelbeeld

Als de quote die Nikkie op haar spiegel heeft staan omgedraaid wordt in spiegelbeeld kan je hierin ‘mol’ lezen. Dit zou een subtiele hint kunnen zijn naar Nikkie als mol.

Hint 7: omdraaien

In de opdracht ‘Achter de rug’ is Nikkie de enige die zich omdraait. Daarnaast is ze ook de enige die nog in het spel zit en niet in deze opdracht is getrapt. Ze heeft namelijk een joker gepakt tijdens deze aflevering, in plaats van met lege handen de opdracht te verlaten. Wist ze hier dat het laatste bakje leeg zou zijn omdat ze de mol is? Of heeft ze misschien de mol gezien toen ze zich omdraaide en wist ze dat er iets ging gebeuren?

De hints naar Nikkie in aflevering 2: Listig

Ook in de tweede aflevering weet Nikkie veel geld mis te lopen voor de pot – zijn dit hints die leiden naar Nikkie als de mol van dit seizoen?

Hint 8: stenen

Nikkie is heel erg aan het treuzelen tijdens de opdracht ‘Steenrijk’, daarnaast stopt ze ook net voor het punt waar de gouden stenen liggen – waardoor de groep deze helemaal mist.

Hint 9: De Jager

Daarnaast is er in deze opdracht een bordje te zien. Vertaalt vanuit het Italiaans staat er ‘Verboden voor Jagers’. Nikkie haar achternaam is de Jager – misschien slaat dit op Nikkie als de mol van dit seizoen.

Hint 10: de kleding van Nikkie

Deze hint begint in aflevering twee van WIDM, maar kan doorgezet worden naar meerdere aflevering. Het blijkt namelijk dat Nikkie met haar kleding steeds verwijst naar de volgende aflevering. In aflevering één droeg ze veel sieraden met steentjes – wat verwijst naar de aflevering ‘Steenrijk’. In aflevering twee gebeurde dit met haar hangsleutelketting en de opdracht in aflevering drie met kettingen. Daarna droeg ze een shirt met Dombo erop, dit verwees naar aflevering vier met Pinokkio (allebei Disney films).

Toen droeg ze in aflevering vier een shirt met ‘Spaced’ – terwijl ze in de volgende aflevering een helikopter instapte met Tygo. Als laatste had Nikkie een T-shirt aan met een draak erop, zou dit verwijzen naar aflevering 6, waar ze de deelnemers veel molmunten gevonden hebben – een draak staat vaak in verband met gouden munten in films.

Aflevering 3 van WIDM: Besluit

In aflevering drie blijft Nikkie meer onder de radar, misschien wil ze niet té veel opvallen als mol.

Hint 11: Nikkie haar ketting

Nikkie heeft alweer haar ketting met een slot om. En er is ook weer een opdracht met sloten. Verdacht?!

Aflevering 4 van WIDM: Meesterlijk

Ook in aflevering 4 valt Nikkie niet heel erg op, toch heeft ze veel invloed op belangrijke beslissingen.

Hint 12: verkeerde namen

Tijdens het raden van de namen van oud-mollen in het tweede spel ‘Follow the Money’ lijkt het alsof Nikki zich verspreekt. Noemt ze daar Rob? Of zegt ze roep? Als ze namelijk Rob zegt kan dit betekenen dat ze voorkennis heeft over de mol uit het vorige seizoen.

Op het moment dat deze aflevering is opgenomen was de mol uit seizoen 19 nog niet bekend. Het is namelijk in november 2019 opgenomen, toen was seizoen 19 nog niet afgelopen. Nikki had dus niet kunnen weten dat Rob de mol is uit seizoen 19.

De hints naar Nikkie van WIDM in aflevering 5: Wegwerken

In aflevering vijf neemt Nikkie ook een belangrijke beslissing die ervoor zorgt dat de pot niet wordt gespekt.

Hint 13: op het strand

Nikkie zorgt bij deze opdracht voor verwarring. Ten eerste zegt ze voor de opdracht op het strand dat de groep moet gaan graven, niet in het zand, maar in hun geheugen. Een Mol zal ook graag gaan graven wanneer deze zand ziet.

Én daarnaast noemt ze de verkeerde volgorde van de opdrachten. Zat er een reden achter waarom ze zegt dat ze de volgorde van de opdrachten weet – maar het fout doorgeeft?

Hint 14: speaker

Nikkie is de enige die tijdens de route-opdracht de telefoon niet op speaker heeft staan. Daarom kan Tygo niet controleren of ze daadwerkelijk de juiste route doorkrijgt. De andere kandidaten hebben de telefoon wel op speaker staan. Doet Nikkie dit omdat ze de route al weet en zo de juiste route kan doorgeven aan Tygo, ook als de route verkeerd wordt doorgegeven door de andere kandidaten? Het was natuurlijk essentieel dat Nikkie en Tygo bij de helikopter zouden terecht komen – anders had de volgende aflevering helemaal niet geklopt.

Hint 15: de letter ‘N’

De letter ‘N’ kwam veel terug in deze aflevering. Ten eerste kon de ‘N’ gemaakt worden met de puzzel uit de eerste opdracht. Daarnaast ook bij de laatste opdracht, op het kistje waarin de tickets naar Elba inzaten stond ‘OZNW’ – dat is niet de juiste volgorde van een kompas. Maar als je een lijn trekt van oost, zuid, noord naar west, krijg je weer een ‘N’. Zijn dit subtiele hints die naar Nikkie als mol verwijzen?

Aflevering 6 van WIDM: Democles

In deze aflevering zit Nikkie in niet op een sleutelpositie. Toch is ze gewoon door, met een vrijstelling ze hoeft niet eens een test in te vullen voor de executie.

Hint 16: de kettingen van Nikkie

Nikkie was eerder al te zien met een ketting van een hangslot en een bijbehorende opdracht. Nu is ze te zien met een schakelketting, terwijl ze vast zit aan een. Hint 10 over Nikkie haar kleding wordt hier dus weer bevestigd.

Hint 17: Nikkie’s geboortedatum

In deze aflevering is er een bordje te zien met ’32’ – dit zou kunnen slaan op de geboortedatum van Nikkie, die is namelijk op 2 maart geboren.

Aflevering 7 van WIDM hints naar Nikkie: Déjà vu

Zelfs in de laatste aflevering zijn er nog een paar hints die naar Nikkie lijken te wijzen. Nu wordt het echt spannend, zou Nikkie de mol van dit seizoen zijn?

Hint 18: déjà vu

Nikkie zegt: ‘Oh, déjà vu, jongens!”, wanneer ze weer oog in oog komt te staan met een oud-Mol, tijdens de eerste opdracht. Dat is toevallig ook de titel van de aflevering.

Hint 19: weer spiegels

Spiegels zien we dit seizoen overal. Deze aflevering zat er ook weer vol mee. We zien Nikkie vaak met een spiegel in de weer en de spiegels uit aflevering 1 keerden terug. Met de boodschap dat de mol zelf de teksten op de spiegels heeft geschreven. Zou dit toch een hint zijn richting Nikkie?

Hint 20: nummer 6

In de leader is al het hele seizoen nummer 6 te zien. Nikkie zit in aflevering 7 van WIDM in de laatste opdracht in karretje nummer 6 – is dit een verscholen hint naar Nikkie als mol van dit seizoen WIDM?

Hint 21: is Nikki zo zeker van zichzelf of heeft ze geen joker nodig?

Nikki heeft de joker die ze in aflevering 2 heeft gepakt uit het bakje nog steeds niet ingeleverd. Is ze zo zeker van zichzelf dat je de juiste mol in haar hoofd heeft, of is ze zelf de mol en heeft ze hem daarom niet nodig?

Lees ook: WTF – Deze landen hebben NikkieTutorials uit de Songfestivaluitzending geknipt

Reageer op artikel:
WIDM recap: álle hints die naar Nikkie leiden als de mol van dit seizoen
Sluiten