Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 7 jan 2019

Wie is de Mol 2019 aflevering 1 gemist? Wij praten je bij met deze recap

Wie is de Mol 2019 is begonnen. Maar heb je aflevering 1 gemist? En wil je vandaag toch meekletsen met alle Molloten om je heen? Dan praten zij je bij in deze recap.

Wie is de Mol is een fantastisch programma. Maar, we hebben er wel een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ieder jaar weer speuren we als een gek, maar de spelbreker ontdekken lukt vrijwel nooit. Het allerirritantst: iedereen wil zichzelf verdacht maken om verwarring te zaaien, zodat het vrijwel onmogelijk is de échte Mol te ontdekken.

Wie is de Mol 2019 aflevering 1 gemist? Dit gebeurde er

Maar goed, nieuw jaar, nieuwe poging. We zaten klaar hoor, zaterdagavond 20.30 uur, ingeschakeld op NPO 1.

Tijd voor de eerste opdracht. Kisten uit het water halen. In de kisten zaten vrijstellingen, dus daar wil je als kandidaat wel even je armen voor laten wapperen. Voor de Mol maakt het niet uit, maar die wil dat natuurlijk niet laten merken, dus hoogstwaarschijnlijk doet de Mol fanatiek mee.

Eerst werd er een half uur overlegd over de strategie. Wat ons nogal verbaasde, gezien de tijdslimiet. Maar toen bleek dat de tijd nog niet was ingegaan. Aha.

Mollen was tíjdens de opdracht niet echt mogelijk, het ging immers om vrijstellingen. Maar na de zware inspanningen kwam de aap uit de mouw. Er waren voor 4 mensen vrijstellingen binnengehaald, voor wie was onduidelijk. Als de vrijstellingen ingezet zouden worden, zouden de kandidaten geen geld krijgen. Gooiden ze de vrijstellingen overboord, dan ging er 2500 euro in de pot.

De Mol wil dat natuurlijk niet. Dit was daarom het moment om te mollen. De mensen die stemden voor het geld zijn af. Toch? En alleen Niels, Sinan en Merel wilden de vrijstellingen inwisselen voor het geld. Zijn deze mensen dan sowieso niet de Mol? Of juist wel? Arrgg, dit spel.

Waar is de Mol?

Oké, sorry. Maar hoe Nikkie tijdens opdracht twee danste met die veel te kleine man was hilarisch. Hoe klein was die vent wel niet? Nou ja, Nikkie is natuurlijk ook wel lang, volgens onze informatie 1.89 meter.

nikkie de jager wie is de mol 2019

Maar dat terzijde. De opdracht verloopt succesvol. 1000 euro voor de pot. Waar is de Mol?

Dan de laatste opdracht: het fietsen. Eerlijk, snapte iemand van jullie dit wel?! Wij hebben het maar over ons heen laten komen. Gek genoeg werd er toch nog 300 euro opgehaald. Puur toeval denken we.

Tijd voor de test en executie

Nou nee dus, die executie kwam niet, want de vrijstellingen werden ingezet. Wat betekende: niemand ging naar huis en geen 2500 euro voor de pot.

Tussenstand na WIDM aflevering 1

Jeetje, hier valt bar weinig over te zeggen nog. Nou vooruit, toch een poging.

Minst verdacht: Merel. Ging voor het geld en niet voor de vrijstellingen.

Meest verdacht: Jamie, want tilde in z’n eentje zware kisten over de reling. Hierdoor lijkt hij een fanatieke kandidaat, maar als Mol wist hij natuurlijk al dat er in die kisten niks zat. Bovendien ging het niet om geld.

Nou ja, we zouden het ook niet zo erg vinden als Jamie tot het einde zou blijven. Want eerlijk, waar heeft deze hottie al tijd tijd uitgehangen?

Woehoe! Dit is alles wat we tot nu toe weten van Wie Is De Mol?

Reageer op artikel:
Wie is de Mol 2019 aflevering 1 gemist? Wij praten je bij met deze recap
Sluiten