Renée
Renée | LinkedIn Life 9 mrt 2019

Alles wat je wil weten over de Wie is de Mol finale

Maandenlang leef niet alleen jij toe naar de Wie is de Mol finale, maar ook de kandidaten zelf. Vandaag was het zover: de finale was ein-de-lijk te zien. We weten niet alleen wie de Mol is, maar ook wie de winnaar van het programma is. Ik – Beautify’s Renée – praat je bij over de uitzending.

Na de spannende finale uitzending van vorige week is het tijd voor de finale. Ondertussen zat het internet volledig op Sarah als Mol, maar ís ze de Mol?

Wie is de Mol 2019 finale

Het was een geweldig seizoen. We hebben de finale voor je uitgewerkt. Klik dus door om erachter te komen wie de Mol is en wie de winnaar is.

Bekijk hier aflevering 9 nog eens terug.

Merel is de Mol

Stiekem is dit natuurlijk het belangrijkste deel van het hele programma. We vergeten de winnaar even, want wie heeft de kandidaten negen afleveringen lang op het verkeerde been gezet? Het gerucht dat het een vrouw is ging natuurlijk al langer en ja hoor:

Wie is de Mol van 2019 is: Merel.

De Beautify redactie was compleet in de Sarah tunnel beland, maar déze aanwijzingen gaven al aan dat Merel inderdaad de eer kreeg om de Mol te spelen dit seizoen. Wat een fantastische mol.

‘Het is echt een bevrijding. Je moet zolang je mond houden. Je bent zo lang aan het liegen, bedriegen, jokken. Het was een ongelofelijk, onvergetelijk avontuur.’

De winnaar

Je zou bijna vergeten dat er ook nog een winnaar is van dit programma. Na de mega ontknoping dat Merel de Mol van 2019 is, is het wachten op de winnaar.

Zowel Sarah als Niels zaten op Merel. Het belooft dus een spannende finale te worden voor hen. Wie heeft de test als beste gemaakt? In de laatste test van 40 vragen beantwoordde Niels er 34 goed. Sarah gaf 37 goede antwoorden en hiermee is ze de winnaar van Wie is de Mol 2019.

Sarah krijgt een prachtig bedrag mee: 10.150 euro. Het is de laagste pot ooit in de geschiedenis van Wie is de Mol, maar hé. Deze ervaring nemen ze haar niet meer af.

Alle molacties op een rij

‘Ik ga ervoor zorgen dat de pot helemaal niets gaat voorstellen dit jaar.’ Dat klopt, want het potje bleef aardig leeg.

1. Eerste aflevering

Een Mol stemt nooit voor het geld, tenzij ‘ie weet dat het niet in de pot terechtkomt. En zo koos Merel voor de vrijstelling bij de eerste aflevering. Zo kon ze ongezien mollen, terwijl ze een kandidaat leek.

2. Tweede aflevering

Merel gebruikte haar warrige gedrag goed. Ze had helemaal geen twee honden, maar één. Ze gaf bewust verkeerde antwoorden door. Vijf mensen die op hun zij liggen vormen samen vijf setjes van mensen die lepeltje-lepeltje liggen. Niet vier.

3. Derde aflevering

De laseropdracht is een legendarische opdracht. Ze ging zo snel mogelijk het spel in om geld weg te halen bij naambordjes van bijvoorbeeld Sarah en Nikkie. Slim, zo is ze de ideale kandidaat.

4. Derde aflevering II

In het bamboebos werd er Jenga gespeeld. Ze maakt een grapje en probeert iedereen duidelijk te maken dat ze de Mol is door de Jengastukjes met de Mol te pakken.

5. Vierde aflevering

Weet je nog de opdracht met de balkons? Merel stemde om zonder molboekje te werk te gaan, want ingewikkelder. Merel stond op de verkeerde balkons en gaf expres verkeerde informatie door.

6. Vierde aflevering II

In Wie is de Mol ben je van tevoren natuurlijk op de hoogte van de opdracht. Merel pakte als Mol een sleutelpositie en vult goede antwoorden in, maar zorgt natuurlijk wel voor een rood scherm op twee tablets.

7. Vijfde aflevering

Merel pakte wederom een sleutelpositie bij de opdracht parkeergeld. Haar doel? Zo kort mogelijke woorden vormen. Het koste de meeste tijd om vijf letter woorden te maken en het levert het minste op. Tot Robèrt zich ermee ging bemoeien en een zeven letter woord maakte.

8. Zesde aflevering

We zijn bij links/rechts. Ze pakt de hoogste bedragen als eerste uit het spel en ze weet precies welke enveloppen dat zijn. Ze verwisselt geld tijdens de opdracht. Merel brengt geld in het laatje, maar haalt er nog meer uit.

9. Zevende aflevering

Dan de bananenplantage. Bij het oranje station valt het meeste geld te verdienen, dus daar stond Merel. Zij zorgde ervoor dat er zo min mogelijk oranje trossen op hun goede plek kwamen. Er worden lintjes gestolen en ze sleept nog wat trossen het bos in.

10. Achtste aflevering

Bij de vuurproef hoefde Merel maar één ding te doen: zoveel mogelijk verkeerde bedragen in de vuurton gooien. Opdracht geslaagd: er waren 30 schijven over en er hing nog veel te veel. Helaas, geen 1550 euro gewonnen.

Dit waren de belangrijkste hints van het afgelopen jaar:

De belangrijkste hints van Wie is de Mol 2019 tot nu toe

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten over de Wie is de Mol finale
Sluiten