De samenvatting van de vijfde aflevering van Wie is de Mol in tweets

Aflevering vijf van Wie is de Mol was zaterdagavond op televisie. Het was een bijzonder spannende aflevering met geweldige opdrachten. Er zijn nog zes kandidaten in het spel: Patrick, Nikkie, Ron, Peggy, Jeroen en Tygo. Eén van hen is de Mol… Dít is een samenvatting van de aflevering in tweets.

Het was een fascinerende aflevering en ja wij stemmen ook voor een docu met ‘The making of WIDM’.

WIDM aflevering 5 een samenvatting in tweets

De Molloten gingen ook bij deze aflevering weer los op Twitter. Wij hebben de leukste tweets voor jullie op een rijtje gezet. Als je aflevering vijf nog niet gezien hebt, kan je hier een duidelijke samenvatting in tweets lezen.

Opdracht 1: Stuk voor stuk

De kandidaten moeten bij de eerste opdracht een puzzel maken met enorme puzzelstukken op een strand in Italië. Daarbij weten ze nog niet hoe de puzzel eruit moet komen te zien. Het blijkt dat de stukken op volgorde moeten liggen van de voorgaande opdrachten van Wie is de Mol. De stukken zijn loodzwaar en de kandidaten hebben moeite met de puzzel. Uiteindelijk wordt er geen geld verdiend in deze opdracht.

Een lastige opdracht, blijkt uit deze tweet …

Nikkie geeft een opvallende hint.

En ook Tygo valt op.

Opdracht 2: Route beschrijving

De deelnemers moeten in duo’s in drie auto’s door Pisa. Het lastige aan deze opdracht is dat de routebeschrijving telkens wordt voorgelezen door een ander duo. Samenwerken is hierbij een must. Wat de kandidaten niet weten is dat één duo een hele andere kant op gaat. Bij deze opdracht hadden de deelnemers 1500 euro kunnen verdienen, maar ook hier wordt er geen geld verdiend.

Tygo is in zijn element in zijn ‘Italiaanse’ sportauto. Maar is hij echt Italiaans?

Jeroen en Ron worden afgeleid.

De twitteraars speculeren over de afloop van deze opdracht.

Opdracht 3: Onvoorspelbaar

Na de tweede opdracht komen Nikkie en Tygo terecht in een helikopter. Daarna wordt er aangekondigd dat er deze week geen executie is. Maar de andere kandidaten (Peggy, Patrick, Ron en Jeroen) moeten Nikkie en Tygo binnen 24 uur zien te vinden. Als ze Nikkie en Tygo niet op tijd vinden – is er volgende week een dubbele executie met alleen de vier zoekende kandidaten. Als ze wel gevonden worden doet iedereen mee aan de executie – waarbij twee kandidaten naar huis moeten.

De zoektocht begint bij een auto, hierin hangt een sleutelhanger met een afbeelding van een gebouw. De kandidaten gaan opzoek naar dit gebouw, wat ze leidt naar Piombino. Daar vinden ze een kistje met een code, waarin tickets zitten naar Elba. De eindbestemming van Nikkie en Tygo. Gaan de zoekende kandidaten ze op tijd vinden… Dat zien we pas volgende week.

Roadtrip!

In Piombino:

Patrick is in zijn element.

Speculaties in tweets

Daarnaast zijn er op Twitter enkele speculaties over dit seizoen:

2 mollen? Denken jullie dat er in deze tweet een kern van waarheid zit?

Lees ook: Dé meest opvallende hints uit WIDM aflevering 5

Reageer op artikel:
De samenvatting van de vijfde aflevering van Wie is de Mol in tweets
Sluiten