Renée
Renée | LinkedIn Life 14 januari 2019

WIDM aflevering 2: Nikkie liegt meerdere keren

Beautify is weer terug met de Wie is de Mol recap van aflevering 2. Heb je deze aflevering gemist of ben je juist op zoek naar meer aanwijzingen? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij praten je binnen een paar minuten bij.

We zijn inmiddels aangekomen in de een na grootste stad van Colombia: Medellín. Geloof ons, er wordt weer flink gemold in deze aflevering van Wie is de Mol. Dit is wat je hebt gemist.

Scroll naar beneden voor de aanwijzingen.

Wat je hebt gemist in aflevering 2 ‘Uitgerekend’ van Wie is de Mol

Omdat niemand in aflevering 1 naar huis ging heb je echt aflevering 2 nodig om dichterbij je mol te komen. De kandidaten kozen in de vorige aflevering namelijk voor de vrijstellingen in plaats van geld. Dat was voor één persoon maar goed ook, want diegene is door het oog van de naald gekropen.

Opdracht 1: ver tellen

Tijd voor de eerste opdracht. We zijn inmiddels gearriveerd op een oud rangeerterrein. De perfecte locatie voor opdrachten waar je eens flink chaos kunt veroorzaken. Iedere kandidaat heeft een vragenlijst met persoonlijke vragen ingevuld. Die antwoorden worden voor deze opdracht gebruikt.

Kennis is macht in Wie is de Mol. In de eerste opdracht kun je onwijs veel over je medekandidaten te weten komen, mits iedereen eerlijk is. Er zijn namelijk verschillende tonnen waarop de vragen staan. Zoals ‘in hoeveel talen kunnen jullie je gezamenlijk verstaanbaar maken?’.

Zodra het antwoord bekend is moet het op een grote houten plank in een vak geplaatst worden. Rick Paul en Nikkie geven vanaf grote hoogte de aanwijzingen door en maken er een foto van. Van ieder goed antwoord én goede foto komt er 150 euro in de pot. Er kan maximaal 1200 euro verdiend worden.

Het resultaat? In de 20 minuten die ze kregen waren er maar vier antwoorden, waarvan er twee goed waren. Eindstand? 300 euro voor de pot.

Opdracht 2: Uit stralen

Opdracht twee is meteen een leuke. Want zeg eens eerlijk, als je meedoet aan Wie is de Mol wíl je gewoon de laseropdracht spelen. Nu is het zover. Met tien man sterk proberen de kandidaten op twee verschillende plekken geld te verzamelen. Bij één naambordje ligt 50 euro, bij het andere naambordje 150 euro.

Het valt op dat maar vier van de tien mensen geld meenemen naar buiten. Anderen laten geld vallen of raken de laserstralen. Het lijkt een teleurstellende uitslag te worden, tot Evi met een beha vol geld naar buiten komt. Eindstand: 650 euro in de pot erbij.

Opdracht 3: Wachtkamer

Tot slot de laatste opdracht, de wachtkamer. Ze nemen plaats in drie ruimtes van Universidad de Antioquia. Er valt flink wat geld te verdienen, namelijk 2500 euro. De kandidaten krijgen iedere keer een voorstel, terwijl ze tussendoor biechten zien van elkaar. Daarin vertellen ze onder andere hoeveel geld ze over hebben voor een joker of vrijstelling en welke ze eigenlijk belangrijk vinden.

Wat ze niet van elkaar weten is dat iedereen een ander voorstel krijgt. De ene keer is het 50 euro, de andere keer 250 euro of zelfs één joker. Vier mensen blijven tot het einde zitten, namelijk Nikkie, Evelien, Evi en Rick Paul. Zij worden bestraft, want er gaat per persoon 250 euro uit de pot.

Plottwist: Rik vertelt dat de jokers dit jaar meer waard zijn. Om erachter te komen hoe waardevol ‘ie is, mogen ze hem openmaken. Sinan is de enige die dat doet, waardoor iedereen kan zien dat er geen vrijstelling in zijn joker zit. Bovendien is zijn joker nu helemaal niets meer waard. Rare zet, of niet? Merel en Robèrt kiezen ervoor om de joker voor zichzelf te houden.

Omdat slechts drie mensen voor de groep kozen (Niels, Jamie en Sarah) en mensen bleven zitten tot het laatst scherm, verdienden ze niet 2500 euro maar verloren ze er 250.

Wie verlaat Wie is de Mol in aflevering 2?

Hoewel iedereen het prettig vond dat er niemand naar huis hoefde na de eerste aflevering, is dat in aflevering 2 anders. Evi verlaat het spel, terwijl ze tijdens de opdrachten her en der echt steken laten vallen. Zijn we bijvoorbeeld vergeten hoe ze een kist liet vallen in het water vorige week? Precies.

Als Evi in jouw mollen top drie stond kun je haar bij dezen eraf halen.

Tussenstand na WIDM aflevering 2

Geldpot: 2000 euro
Minst verdacht: Robèrt, Sinan
Meest verdacht: Evelien, Nikkie, Rick Paul, Sarah

Wie is de Mol begint vanavond maar je kunt het al in real life spelen

Wie is de Mol aflevering 2 aanwijzingen

Nu over na de aanwijzingen van Wie is de Mol aflevering 2. Komen ze.

wie is de mol aflevering 2 aanwijzingen
1. Nikkie heeft gelogen
Nikkie zegt dat ze 1.94 meter is, terwijl op haar website staat dat ze 1.89 meter is. Vijf centimeter is wel een heel groot verschil. Bovendien staat op haar site dat ze schoenmaat 42 heeft, niet 43. Heel verdacht.

2. Het ontbrekende beeld van Jamie en Evelien bij de laseropdracht
We zien niet hoe Jamie en Evelien uit de laserkamer komen. Bovendien hebben de andere kandidaten geen idee wat er binnen gebeurt, want geen camerabeelden. Wat zouden ze daar hebben gedaan?

3. Evelien verlaat de wachtkamer niet met Sinan
Wist Evelien dat er 250 euro uit de pot ging als ze zou blijven zitten? Sinan probeert haar mee te krijgen zodat ze allebei een joker zouden krijgen. Evelien bleef zitten.

wie is de mol aanwijzingen aflevering 2
4. Merels scherm bij de test
Toen Merel beantwoordde Wie de Mol volgens haar is, kon je met de laatste letters van het linkerrijtje ‘Niels’ maken.

5. Nikkie heeft veel geld over voor een joker of vrijstelling
Om zichzelf veilig te stellen zou Nikkie wel 2000 euro over hebben. Dat is wel heel veel geld, zeker als je beseft dat er nu maar 2000 euro in de pot zit. Deze penningmeester wil je in de gaten houden.

6. Merel die vergeet dat ze maar één huisdier heeft
Tijdens de eerste opdracht is het van belang dat iedereen eerlijk is. Merel steekt ineens twee vingers op als anderen vragen hoeveel huisdieren ze heeft, terwijl ze daarvoor zei dat ze er maar één had.

7. Niet iedereen is enthousiast over de laseropdracht
Bijna iedereen is blij met de laseropdracht. Behalve Nikkie, Sinan en Robèrt. Zijn ze niet zo uitbundig als de rest, of wist één van hen toch al wat hen te wachten stond?

8. Sarah pakt haar naambordje
Ook gek: Sarah doet er vijf minuten over om in de laserruimte haar naam te spotten. Heeft ze ‘m gevonden, pakt ze haar naambordje in plaats van het geld. Vervolgens raakt ze de laser, waardoor ze haar naambordje niet mee naar buiten hoeft te nemen.

De aflevering terugkijken doe je hier.

Wie is de Mol gemist? Wij weten waar je het terugkijkt

Reageer op artikel:
WIDM aflevering 2: Nikkie liegt meerdere keren
Sluiten