Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 1 apr 2017

Kan jij de ware niet vinden tussen de mensheid? Dan kan je vanaf 2029 met een robot verder

En nee, dit is geen slechte scĆØne uit een B-fictie film, het is Ć©cht. Rond 2029 zal de ontwikkeling van robotten zĆ³ ver zijn, dat ze even slim zijn als de mensheid. En daar zit vast een knappie voor jou tussen.

Het is Ray Kurzweil, Google’s Director of Engineering, die denkt dat we in 2029 te maken zullen hebben met een ‘robot-ras’ dat net zo slim, al dan niet slimmer, is dan de mens. Dit omdat we leven in een samenleving waarin de communicatie tussen levende wezens en een machine steeds normaler wordt.

Menselijke robotisering

Wellicht heb je het nog niet door, maar langzamerhand zijn wij zelf al mee aan het veranderen met deze ontwikkeling. Onze afhankelijkheid en verslaving van onze smartphone zijn het begin van een gerobotiseerde samenleving.

Tegenwoordig werken computersystemen achter bijna alles wat de wereld draaiende houdt. Kerncentrales, medische systemen, Wall Street, en ga zo maar door, zijn allemaal afhankelijk van computersystemen. Technologen zijn hard bezig met de ontwikkeling van deze computersystemen en zullen dan ook op den duur het bewustzijn van het apparaat ontwikkelen, waardoor ze voor zichzelf gaan denken.

Een sexy tin man

Wil het met de mensheid daarom niet lukken bij het vinden van ware liefde? Wacht dan tot 2029, want dan kan je op niveau kletsen met een robot. En eer we zo ver zijn, kunnen we vast iets aan het ijzer-uiterlijk fixen, zodat jij een heerlijke ‘vent’ naast je hebt liggen. Nog twaalf jaar geduld.

Wij denken dat je dit ook wilt lezen: Dit is de gekste methode Ć³Ć³it om haar bij je oksels en zweet tegen te gaan

Reageer op artikel:
Kan jij de ware niet vinden tussen de mensheid? Dan kan je vanaf 2029 met een robot verder
Sluiten