Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 26 apr 2018

Jippie! Drink nog maar een glaasje wijn want het maakt je slimmer

Het is Koningsdag en dat betekent dat we de verjaardag van onze Willie goed moeten vieren. En dat doen we met een nieuwtje dat je héél blij maakt: schijnbaar maakt het drinken van een glaasje wijn je slimmer. Steek die maar in je zak.

Als je besties denken dat je met oud en nieuw losgaat, dan hebben ze je nog niet op Koningsdag gezien. Dit is dé dag om even compleet uit je kanarie te gaan en daar hoort wijn bij. En meer alcohol. Maar dat is niet iets om je schuldig om te voelen: je wordt er schijnbaar slimmer van.

Wijn drinken maakt slimmer

Het verband tussen wijn drinken en slimmer worden hebben we even compleet gemist, maar als de wetenschap het zegt… Het gaat in ieder geval om een heel specifiek onderzoek en het heeft alles met rekenen te maken.

Een wetenschapper, Gordon Shepard, van de universiteit van Yale kwam er namelijk achter dat een glaasje wijn helpt om moeilijke rekensommen op te lossen. Aha, ja, als dát lukt voel je je inderdaad slimmer.

Positief effect op de hersenen

Zo kwamen de onderzoekers erachter dat een glas vino niet alleen maar slecht voor je is, maar ook positieve effecten op de hersenen heeft. Wijn stimuleert de ‘grijze massa’ meer dan bij andere activiteiten.

Als je net als ons niet zo goed weet wat grijze massa is heb je meteen een reden om een fles te openen. Wie weet komen we er dan op mysterieuze wijze wel achter.

Alle gekheid op een stokje. Of dit een heel betrouwbaar onderzoek is valt niet met 100 procent te zeggen. Maar het is wel een heel goede reden om vandaag een goed feestje te bouwen. Proost.

Reageer op artikel:
Jippie! Drink nog maar een glaasje wijn want het maakt je slimmer
Sluiten