Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 15 feb 2018

Wine o’clock! Tijd voor wijn want volgens onderzoek is het goed voor je brein

Wat ons betreft is het iedere dag wel tijd voor een wijntje. Te veel is natuurlijk niet goed, maar zo nu en dan is helemaal niet zo slecht als we denken. Vandaag hebben we weer een nieuwe reden voor je waarom je nu een fles wijn open wil trekken.

Eerder schreven we al dat wijn goed is voor je geheugen, helpt om oud te worden en om er jong uit te zien. Vandaag mag daar nog een voordeel aan toegevoegd worden.

Wijn is goed voor je brein

Zo nu en dan een wijntje zorgt er namelijk voor dat je brein netjes blijft. Oftewel, kleine hoeveelheden alcohol zorgen ervoor dat afvalstoffen makkelijk een weg naar buiten zien te vinden en het brein verlaten. Met de nadruk op kleine hoeveelheden. Het geldt natuurlijk niet als je iedere dag een fles wijn of tien biertjes achterover gooit.

Maar wat heb je daar dan aan, zal je nu vast denken. Bepaalde afvalstoffen in je brein worden geassocieerd met Alzheimer en andere vormen van dementie. Als die afvalstoffen weg zijn in je brein, dan is de kans kleiner dat je later een nare ziekte aan je broek hebt hangen.

Nou, daar trekken we graag een flesje vino voor open. Oke, een biertje mag ook natuurlijk. Alcohol is alcohol.

Reageer op artikel:
Wine o’clock! Tijd voor wijn want volgens onderzoek is het goed voor je brein
Sluiten