Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 7 nov 2020

Cheers! Dít is de wijn die je zou moeten drinken volgens je sterrenbeeld

In het weekend drinken we waarschijnlijk allemaal graag een wijntje. Maar waarom is het altijd zo lastig om te kiezen welke fles je gaat kopen? Je staat af en toe tien minuten lang voor het wijnrek in de supermarkt rond te ijsberen omdat je niet weet elke je moet aanschaffen. Kies je het label dat je het leukst eruit vindt zien of laat je deze keer eens leiden door de sterren?

Dit de de wijn die je volgens jouw sterrenbeeld moet drinken.

Psst, deel dit artikel met je vriendinnen op Pinterest.

Wijn volgens je sterrenbeeld

De perfecte match voor jou:

1. Ram – oranje wijn

Jij valt graag op, daarom ga je niet voor de standaard witte of rode wijn. Een oranje wijn ziet er onwijs instagramable uit en is ook nog eens heerlijk fruitig. Zoef dus naar de supermarkt en haal je fles in huis.

2. Stier – Barolo rode wijn

Je houdt van de exclusievere dingen in het leven. Zo ook deze rode wijn, het duurt even maar dan heb je ook wat. Een Barolo wordt namelijk jaren opgeslagen voordat deze verkocht wordt. Dit geeft de wijn een fruitige en licht pittige smaak.

Rode wijn drinken is een heel goed idee, we hebben een paar voordelen voor je op een rijtje gezet.

3. Tweelingen – Chenin Blanc

Een Tweelingen houdt van de simpele dingen in het leven, met een kleine twist. Deze wijn is even verfrissend als een witte wijn maar heeft daarnaast ook heerlijke appel, honing en sinaasappel bloesem smaken.

4. Kreeft – Zinfandel wijn

Kreeften hebben vaak een stoer en onaantastbaar uiterlijk, maar diep van binnen zijn het de liefste mensen die je tegen zult komen in je leven. Dat geldt ook voor dit drankje. In het begin lijkt het gewoon alcohol, maar na een paar minuten komt de heerlijke smaak van de druif naar voren.

5. Leeuw – Champagne

Een Leeuw zijn/haar leven draait om feesten en vieren – daarom past champagne daar zo goed bij. Als je champagne iets te duur vindt voor een normaal weekend kan je ook een Cava proberen.

6. Maagd – Pinot Noir

Een Maagd houdt van een simpel en puur leven. De Pinot Noir wijn past hier heel goed bij. De delicate druiven kunnen heel snel verwelken, dus de wijnmakers moeten heel voorzichtig met deze wijn omgaan. Dit is dan wel een heerlijke wijn die je het hele jaar door kunt drinken.

7. Weegschaal – Riesling

De zoete Riesling druif kan je met heel veel dingen combineren. Dit valt ook te zeggen over het sterrenbeeld Weegschaal, een Weegschaal past namelijk in iedere groep en past zichzelf heel gemakkelijk aan.

8. Schorpioen – Cabernet Sauvignon

Een Cabernet Sauvignon is altijd lekker, de meeste mensen kunnen niet bepaald vertellen waarom, maar het is gewoon zo. De kersen-achtige smaak in de wijn valt heel erg in de smaak.

9. Boogschutter – Teran

Een Boogschutter houdt ervan om met mensen op één lijn te zitten. Je probeert dan ook altijd overeenkomsten te vinden met je gesprekspartner. Deze is heel uniek en geeft daarom een goede reden om te discussiëren. Het is heel anders dan je normale drankje, maar daarom is het ook zo speciaal.

10. Steenbok – Bordeaux

Dit drankje raakt nooit uit de mode en daarom vindt een Steenbok dit ook zo lekker. Een Bordeaux is tijdloos.

11. Waterman – Biodynamic wijn

Een Waterman staat altijd open om nieuwe dingen te proberen, probeer daarom eens een Biodynamic. Deze wijn is extreem milieuvriendelijk geproduceerd en heeft een smaak eerder richting bier dan wijn. Dit drankje is het lekkerst uit de koelkast.

12. Vissen – Pétillant-Naturel

Bubbelig en licht, dat past bij het sterrenbeeld Vissen. Daarom is de Pétillant-Naturel heel geschikt voor jouw. Dit is een lichtere variant van campagne zonder toegevoegde suikers. Een pittig en heerlijk drankje op elk moment van het jaar.

Lees ook: Trek de fles wijn maar open: dit is waarom alcohol je vriendschap hechter maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cheers! Dít is de wijn die je zou moeten drinken volgens je sterrenbeeld
Sluiten