Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 14 jun 2017

Oh yeah: al deze wijnfestivals kun jij deze zomer bezoeken

Bij een mooie zomer hoort een goed glas wijn. Zeg maar gerust: een paar goed gevulde glazen wijn. En gelukkig komt ons wijnhartje helemaal niets tekort deze zomer. Er worden namelijk heel veel wijnfestivals georganiseerd, trommel daarom je girlsquad aka wijnverslaafden maar vast op.

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam

Dit weekend, van 16 tot en met 18 juni wordt het Amsterdamse Bos omgetoverd tot een heus wijnfestijn. Want een festijn is het. Naast heel veel verschillende soorten wijnen, kun je er ook genieten van heerlijk eten van foodtrucks, dansen op de leukste muziek en zal je omgeven worden door lichtjes en prachtig decor. Een van de mooiste wijnfestivals ooit.

Ontspannen house en hiphop wordt afgewisseld met hits uit de wilde jaren van je moeder. Dit wordt een groot feest. Je kunt al een ticket krijgen voor 12,50 euro. En daar krijg je je eigen wijnglas bij.

Kannen en Kruiken Rotterdam 2017

Als je ook wel een biertje lust dan ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Bier- en wijnliefhebbers kunnen van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni in het prachtige Park hun hart ophalen aan spannende brouwsels en smaakvolle wijnen. Een goede bodem voor al dat lekkers leg je bij de verschillende mobiele keukens.

Aan muziek is ook gedacht. Er zijn bands en DJ’s, die je voorzien van een bijpassende soundtrack van je festivaldag. De toegang is gratis, heel fijn. Zet deze op je bucketlist met wijnfestivals.

Wijnspijswandeling in Utrecht

Op 20 augustus is het tijd om lekker decadent te doen. Tijdens deze wandeling bezoek je zes toffe restaurants in Utrecht en krijg je overal een heerlijke wijnspijs-combi. Perfect voor de zondagmiddag met je girlsquad of als familie uitje. Je gaat C’est Ca, Pret a Porter, Vis & Meer, Florent, Kookmeesters en Buck’s BBQ House. Je betaalt 55 euro voor een kaartje en wandelt zo’n vier kilometer. Loop je die calorietjes er meteen af, win-win.

Le Tour de Champagne in Amsterdam

Op maandag 4 september zal in het Amstel InterContinental Hotel een mooie selectie van bekende en minder bekende champagnes te proeven zijn voor professionals en consumenten. Van 18:00 tot 20:30 uur mag de wijnlover haar hart ophalen bij de proeftafels van de verschillende champagnehuizen. Laten we september vooral inluiden met heel veel champagne. Ja, goed plan.

Wijnfestival Hoorn

Het weekend van 9 en 10 september staat Hoorn in het teken van wijn. Dit festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar spektakel. Levensgenieters en echte fijnproevers kunnen hun hart op dit festival vervullen met de lekkerste wijnen en gerechten.

Voor 35 euro krijg je vier gerechten en vier wijnen in een eigen glas. Voor 20 euro krijg je vijf wijnen en een gratis glas. Buiten de wijnen en de amuses om zullen er diverse optredens zijn geheel gehuld in zomerse sferen.

Wijnfestival in Groningen

Van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober vindt Wijnfestival Groningen 2017 plaats in de Der Aa-kerk. Beleef een geweldig wijnweekend met heerlijke wijnen en smakelijke hapjes samen met honderden wijnliefhebbers. Een ticket kost in de voorverkoop 17,50 euro en aan de deur 20 euro. Dit is inclusief proefglas, garderobe en 5 muntjes. Yes: je kunt gelijk een glas wijn of hapje uitkiezen.

LEES OOK: Vino freaks! Deze ketting wil iedere wijnlover

Reageer op artikel:
Oh yeah: al deze wijnfestivals kun jij deze zomer bezoeken
Sluiten