Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 15 nov 2018

Cheers! In Italië staat een wijnfontein waar je de hele dag gratis wijntjes kunt drinken

Een vakantie in Italië is al snel geslaagd. Je bent dan immers in het land van pasta, pizza en heerlijke wijnen. Bovendien schijnt de zon er bijna altijd en klinkt de taal ook nog eens reuze gezellig. Maar wat je tijd in het land pas écht fantastisch maakt is een bezoekje aan deze fontein. Een fontein waar 24 uur per dag wijn uit stroomt.

Yes, je leest het goed. Een wijnfontein waar gratis wijn uit komt, de hele dag en de hele nacht.

De fontein staat sinds vorig jaar in Caldari di Ortona. Dat is een plaatsje in de streek Abruzzo, in Zuid-Italië. De fontein is ontworpen door de architect Rocco Valentini en geplaatst door de lokale wijngaard Dora Sarchese.

Wijnfontein, we komen eraan

Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een doodnormale fontein. Maar niets is minder waar, want er stroomt wijn uit in plaats van water. De lokale wijn: Montepulciano d’Abruzzo. En je kunt gewoon je glas (of een fles) onder de straal plaatsen en eindeloos tappen van de heerlijke rode wijn.

Hoe zalig klinkt dit? Je neemt wat te knabbelen mee en installeert je bij de fontein, waar je de hele avond kunt genieten van all you can drink wijn.

De wijngaard waarschuwt wel dat de fontein niet is bedoeld om je te bezatten, maar dat het een plek is voor wijnliefhebbers. Kunnen we prima mee leven. Zuid-Italië, andiamo.

Dit artikel wil je misschien ook lezen: Vino freaks! Deze ketting wil iedere wijnlover

Reageer op artikel:
Cheers! In Italië staat een wijnfontein waar je de hele dag gratis wijntjes kunt drinken
Sluiten