Wil je een piercing? Deze dingen wil je weten als je overstag gaat

Een piercing nemen is redelijk defintief. Op sommige plekken kun je het makkelijk dicht laten groeien maar alsnog blijf je het zien. Daarom is het voordat je een piercing neemt handig om het volgende te weten.

Vertrouw op je onderbuikgevoel

Stel, je loopt een piercing- of tattooshop binnen en je krijgt direct een slechte vibe. Wat doe je dan? Wat je ook doet, vertrouw altijd op je onderbuikgevoel. Als je eerste indruk van de shop niet oké is, is het waarschijnlijk niet de plek om je piercing te laten zetten. Ook al voel je je misschien opgelaten om weer weg te gaan, zorg dat je altijd bij jezelf blijft.

Ga alleen

Hoewel het erg fijn is moral support te krijgen van je beste vriendin, kunnen ze ongemerkt een negatieve invloed op de situatie hebben. ‘Oh, ik vind het zó spannend voor je’, kan lief bedoeld zijn, maar het maakt het waarschijnlijk niet makkelijker voor je. Voor de persoon die je piercing gaat zetten is het ook fijner als je alleen bent. Zo kunnen ze beter contact met je maken en optimaal naar je wensen luisteren.

Houd je piercing goed schoon

Je piercing schoonmaken is heel makkelijk, maar het is belangrijk dat je je aan een routine houdt. Je lichaam herstelt zichzelf na het piercen, maar je kunt het wel een handje helpen. Het is het beste om je piercing twee keer per dag schoon te maken: ’s ochtends en ’s avonds. Je kunt hiervoor water en een milde zeep gebruiken.

Neem de tijd

Het leuke van een piercing is dat je de look net zo vaak kunt veranderen als je wilt. Maar wees geduldig. Het is het beste als je de originele piercing tenminste twee maanden laat zitten voordat je hem eruit haalt en wilt vervangen voor een andere.

Gebruik een reiskussen

Heb je je oor net laten piercen? Op je zij liggen als je gaat slapen is dan niet de meest comfortabele optie. Je oor wrijft dan tegen je kussen aan, wat irritatie kan veroorzaken. Daarom kun je het beste op een reiskussen slapen. Zo wordt je hoofd opgetild van je bed en raakt je oor niet geïrriteerd.

Reageer op artikel:
Wil je een piercing? Deze dingen wil je weten als je overstag gaat
Sluiten