Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 14 jan 2016

Winning! Oudere zussen zijn succesvoller én ze weten het

Het is wat als je uit een gezin komt met broers en of zussen. Het lijkt altijd één grote heerlijke wedstrijd. Vorige week deelden we een onderzoek waaruit bleek dat de jongste zusjes de allergrappigste zijn. Maar dit keer is het 1-0 voor alle oudere zussen: jullie zijn namelijk succesvoller in het leven.

Het is niet altijd makkelijk om de oudste te zijn, althans dat vind je zelf. Je wordt namelijk overal verantwoordelijk voor gehouden en je jongere broertjes en of zusjes mochten op dezelfde leeftijd veel meer van je ouders dan jij destijds. Maar dit heeft er wel mooi even voor gezorgd dat jij succesvoller bent dan je siblings.

Smart ass

Uit een nieuwe Brits onderzoek genaamd YouGov is gebleken dat broers en zussen zichzelf precies zó zien als het stereotype. Bijvoorbeeld dat oudere kinderen zichzelf verstandiger vinden en jongere kinderen zichzelf grappiger.

De onderzoekers onderzochten de persoonlijkheid van het jongste en het oudste kind uit Britse gezinnen om zo te ontdekken of zij inderdaad de positieve eigenschappen beschikken waarvan zij dáchten dat ze die hadden.

En wat bleek? Oudere zussen vinden zichzelf succesvoller in het leven. En dat vinden ze niet alleen, ze zijn het ook. Helemaal gek is dit ook niet. Je bent namelijk het eerste kind van je ouders en ze hebben er alles aan gedaan om jou perfect af te leveren. Misschien vond je het destijds een beetje irritant dat je ouders je altijd zo achter de broek aanzaten maar mede daardoor ben je nu wel mooi even de genie van het gezin.

Snijdt dit onderwerp nog maar eens aan tijdens een familiedinertje.

LEES OOK: Jongere zusjes zijn de állergrappigste en ze weten het

Reageer op artikel:
Winning! Oudere zussen zijn succesvoller én ze weten het
Sluiten