Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 18 sep 2018

Winning! Slaapkoppen hebben een betere liefdesrelatie

Dat je gelukkiger wordt van een goede pot seks met vriendlief wist je wellicht al. Maar zijn jullie toevallig ook nog eens gigantische slaapkoppen samen? Dan mag je jezelf en hém helemaal gelukkig prijzen, want al die dutjes die jullie samen doen zijn héél goed voor jullie relatie.

Weer een ode aan de slaapkamer

De slaapkamer krijgt wéér een belangrijke betekenis in de liefde. Want hoe meer je met je lief slaapt, hoe beter jullie relatie is. Volgens onderzoek van The Journal Of Family Psychology is slapen de ideale manier om je relatie te verbeteren.

De onderzoekers selecteerden tientallen nieuwe heterokoppels uit Ohio en vroegen hoeveel slaap ze de afgelopen nacht hadden gehad. Daarna vroegen ze de koppels verschillende aspecten in de relatie te beoordelen. En daaruit bleek dat hoe meer slaap een koppel kreeg, hoe tevredener ze waren over de verschillende aspecten in hun relatie.

Maar wélk aspecten precies?

Nu ben je uiteraard benieuwd welke aspecten in je relatie verbeteren. En geloof ons daar ga je gelukkig van worden. Het bleek namelijk dat samen slapen de seks, genegenheid en het conflictoplossend vermogen verbeterde. Vooral dat laatste kan nog wel eens fijn zijn als de spanningen hoog oplopen.

Oftewel, loopt het even niet zo soepeltjes als je had gewild in je relatie? Duik dan nog even samen het bed in voor een dutje. Want zo blijkt, slapen was nog nooit zo effectief. A big thank you to scientific research.

Maar er zijn nog veel meer redenen om samen te slapen met je lief:
12 x waarom het heerlijk is om met je lover te slapen
slaap

Pretty52

Reageer op artikel:
Winning! Slaapkoppen hebben een betere liefdesrelatie
Sluiten