Sorry WAT?! Het kan deze winter -20 worden zegt weerman Piet Paulusma

Het is waar, we zijn verwend met een heel lange en bovendien hete zomer. Iedereen dacht dat het voor altijd zonnig zou zijn, het nooit meer dagen achtereen zou regenen en we never nooit een winterjas aan zouden hoeven. Zelfs oktober was nog ronduit heet. Maar nu is het november en lijkt de winter als een sluipschutter op de loer te liggen.

Want inmiddels dragen we wel onze dikke jassen en is de wind weer snijdend. Maar, als we Piet Paulusma moeten geloven is dit nog niets. Volgens de weerman staat ons een Siberische winter te wachten. Eh, wat?!

De winter van 2018 en 2019 wordt hels: – 20 graden

Piet heeft een weersvoorspelling voor de winter van 2018-2019 gedaan en die is niet mals. Hij zegt dat vanaf februari de winterhel losbreekt en dat we rekening moeten houden met temperaturen van -20. We herhalen: -20. Min twin-tig. Slik.

Volgende maand zal de eerste sneeuw vallen. Januari zal nog oké zijn en in februari zal het dus -20 worden. Met stormen, regen- en sneeuwbuien, ijzel en al het vreselijks dat bij het begrip ‘winter’ hoort.

Extreme kou. Of toch niet?

Oké, er is nog een kleine hoop dat het allemaal niet doorgaat. Want in tegenstelling tot Piet Paulusma doen andere weerkenners nog geen grote uitspraken over de winter. Daar valt volgens het KNMI namelijk nog niks zinnigs over te zeggen.

Weersvoorspelling winter 2018 – 2019

Laten we daarom hopen dat de Friese weerman gewoon hoopt op een Elfstedentocht en de winter daarom een beetje heftiger heeft ingeschat.

Piet heeft het immers wel eens eerder bij het verkeerde einde gehad. Zo dacht hij dat afgelopen zomer heel nat zou worden, maar het was zo’n beetje de droogste zomer ooit.

Misschien valt het allemaal reuze mee. Al klonk dagen binnen zitten met dekens, Netflix en warme chocolademelk toch ook niet zo verkeerd.

Decemberclichés waar we stiekem allemaal van genieten

omropfryslan.nlhartvannederland.nlpietsweer.nl

Reageer op artikel:
Sorry WAT?! Het kan deze winter -20 worden zegt weerman Piet Paulusma
Sluiten