Zara Bircan
Zara Bircan Life 15 jan 2020

Al last van een loopneus? Zo kun je voorkomen om verkouden te worden deze winter

We hebben inmiddels al een voorproefje gekregen van hoe onze winter eruit komt te zien. Dat betekent tegelijkertijd ook dat de kans op verkoudheid ineens een stuk groter is. Maar wat als je niet verkouden wil worden? Beautify vertelt je hoe jij de winter doorkomt zonder verkoudheid.

Bij je vriendinnen of in de trein naar je werk, overal krioelt het van de niezende mensen. Je bent nog geen tien minuten van huis en je neus begint al te lopen. Tijd voor extra bescherming dus.

Hoe je voorkomt dat je verkouden wordt

Als je zeker nog wilt kunnen ademen door je neus en eten nog wilt kunnen proeven, kun je beter de volgende dingen doen om te voorkomen dat jij verkouden wordt deze winter.

Sla de groentes maar alvast in

Niet zozeer een verrassing, maar groentes zijn erg gezond en houden ons immuunsysteem op peil. Zet aardappelen met sperziebonen maar alvast op je boodschappenlijst dus. Heb je zin in iets heerlijk warms, leef deze winter dan maar op groentesoep.

Houd je vitamine D op peil

Vitamine D is voornamelijk te krijgen door het zonlicht, maar dat kan best lastig gaan aankomende periode. Je kunt ervoor kiezen om meer melk, yoghurt en ontbijtgranen te halen deze winter. Drink hier sinaasappelsap bij en jij bent klaar om de deur uit te gaan. Geen droge keel of gehoest voor jou.

Drink vooral warme thee

Houd je van thee, dan ben jij deze winter de geluksvogel. Haal je favoriete theesmaken maar alvast in huis, want thee heeft een goede werking op je lichaam.

Spendeer meer tijd buiten

Warm je lichaam van binnen op wanneer het buiten koud is. Zelfs een wandeling is goed genoeg om je immuunsysteem op peil te houden. Vaker aanbieden om de hond uit te laten, misschien?

Lees ook:

Reageer op artikel:
Al last van een loopneus? Zo kun je voorkomen om verkouden te worden deze winter
Sluiten