Lobke Killaars
Lobke Killaars Life 25 okt 2018

Dit is wanneer de klok verzet wordt dus dat wordt uitslapen geblazen

Waar de klok in het voorjaar een uur vooruit gaat, zetten we hem in oktober een uurtje terug. En dat betekent feest, want nu kunnen we zonder gêne een uur extra van ons hemelse bed genieten. Natuurlijk wil je wel weten wanneer de wintertijd van 2018 ingaat, zodat je niet vergeet dat je de klok verzetten moet.

Je wilt immers wel bewust genieten van dat welverdiende extra uurtje slaap. Nu al zin in.

Klok verzetten

Wellicht wordt het verzetten van de klok binnen niet al te lange tijd afgeschaft. Regeringen van alle lidstaten van de EU moeten uiterlijk in maart 2019 aan Brussel melden of ze in 2019 overschakelen naar enkel de zomer- of wintertijd.

Het kan dus best dat dit één van de laatste keren is dat je van een extra uur slaap kan genieten. Tot die tijd gaat het verzetten van de klok gewoon door. Maar wanneer moet de klok precies een uur achteruit?

Wintertijd 2018

Goed nieuws: dit weekend is het al zover. In de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober mogen de klokken verzet worden.

Officieel verzet je de wekker van 03.00 uur naar 02.00 uur, maar het handigste is om dit voor je gaat slapen alvast in te stellen. Tenzij je graag zo laat naar bed gaat natuurlijk. Ga je uit tot in de late uurtjes? Als je geluk hebt blijft alles een uur langer open.

Ga je niet uit, dan kan je dat extra uur gebruiken om wat slaap in te halen. Is af en toe namelijk ook totaal niet overbodig.

7 x waarom je zou willen dat de klok ieder weekend een uur terug ging

Reageer op artikel:
Dit is wanneer de klok verzet wordt dus dat wordt uitslapen geblazen
Sluiten