Er is blijkbaar een wiskundige formule die voorspelt hoelang lovers bij elkaar blijven

Ken je nog die 'sommetjes' van vroeger waarbij je jullie namen onder elkaar opschreef en uit ging rekenen hoeveel procent jullie bij elkaar pasten aan de hand van de hoeveelheid LOVES letters er in jullie namen voorkwamen? Dat is nu verleden tijd. Wiskundige Hannah Fry heeft een echt serieuze formule gevonden die voorspelt hoelang jullie als een setje door het leven gaan.

Voor je angst krijgt van het woord ‘wiskundige formule’, het is vrij simpel. Zelfs voor degene onder ons die nooit meer een wiskundige som willen zien. Hannah presenteerde deze formule op een Ted Talk naar aanleiding van haar recent uitgebrachte boek ‘The Mathematics of Love’.

Waar het allemaal om draait is hoe positief of negatief je instelling naar elkaar is. Jarenlang heeft psycholoog John Gottman onderzoek gedaan naar stelletjes. Hannah bespreekt zijn werk en hoe hij heeft ontdekt dat koppels die een sterke relatie houden veel positiever met elkaar interacteerden dan stelletjes waarbij de relatie op het randje balanceerde.

In een relatie die goed gaat en waarbij zowel de man als de vrouw gelukkig zijn, wordt ‘slecht gedrag’ afgedaan als ongebruikelijk. Terwijl in relaties die minder goed gaan ‘slecht gedrag’ de norm is. Stel je vriend is chagarijnig, als jullie relatie goed is dan denk je dat dit komt door een slechte dag op werk terwijl als het niet goed gaat tussen jullie je dit zal toeschrijven aan zijn karakter. En precies dit is vastgelegd in een formule.

Samen ontwikkelden Hannah en John deze formule die voorspelt hoe jullie relatie zal verlopen en die ziet er als volgt uit:

De invloed die de man en de vrouw op elkaar hebben is de factor die het meeste invloed uitoefent op hoelang je relatie stand zal houden. In relaties die goed gaan worden negatieve issues uitgesproken en opgelost. Niet opkroppen maar gelijk uitspreken en oplossen zonder dat het opgeblazen wordt.

Hierdoor heb je meer positieve interacties naar elkaar dan negatieve interacties waardoor je elkaar eerder de voordeel van de twijfel zal geven bij ‘slecht gedrag’ in plaats van je partner gelijk te zien als een slecht mens. En dat is dé succesformule voor een langdurige relatie.Reageer op artikel:
Er is blijkbaar een wiskundige formule die voorspelt hoelang lovers bij elkaar blijven
Sluiten