Wist je dat? Deze dingen over lipstick zijn je tot nu toe nog nooit verteld

Lipstick neemt een belangrijke plaats in in een beauty routine van een vrouw. Want zeg nu zelf: wie heeft er geen één lipstick in haar collectie? En omdat lipsticks ons zo aan het hart gaan, delen we een paar leuke en belangrijke feiten met jullie die je misschien nog wel niet wist.

Gebruik foundation als basis

Net zoals oogschaduw blijft ook lipstick langer zitten wanneer je een goede basis gebruikt. Je kunt hiervoor je foundation gebruiken, maar er zijn ook speciale producten om je lippen te camoufleren. Een voorbeeld hiervan is de Lip Eraser van M.A.C.

Scrub je lippen voordat je de kleur aanbrengt

Net zoals je hele lichaam is het ook goed als je lippen worden gescrubt en dode huidcellen worden verwijderd. Zachte lippen zijn namelijk het perfecte canvas voor een felle kleur.

Een kwastje brengt het mooist aan

Een tool gebruiken om je lipstick aan te brengen is misschien wel de beste optie. Zo kan je heel precies te werk gaan en wordt er voorkomen dat je knoeit.

Ja, ook lipstick kan over de datum gaan

Je kunt beter niet je lippen stiften met een lipstick die over de datum is. Meestal is een lipstick na aanschaf één tot twee jaar goed. Als hij (daarna) van textuur verandert, is het tijd hem weg te doen.

Je kunt lipstick ook voor iets anders gebruiken

Namelijk als een blush. Zo zorg je er ook nog eens voor dat je lipkleur perfect matcht met je wangen. Er zijn ook nog andere beauty producten met een dubbele functie. Onwijs handig, al zeggen we het zelf.

Lipsticks hebben de neiging je lippen uit te drogen

Best ironisch dat we onze lippen stiften met iets dat de neiging heeft ze uit te drogen. In het bijzonder lipsticks met een matte finish. Heb je last van droge lippen? Vermijd deze formules dan en ga voor creamy lipsticks.

Lipstick wordt gemaakt met én zonder zonnefactor

Probeer altijd een lipproduct te dragen met SPF 15 of hoger wanneer je naar buiten gaat. Dit beschermt je lippen namelijk voldoende en zo zullen ze niet verbranden. Experts vertellen ook dat een dekkende lipstick beter beschermt tegen de zon dan lipgloss.

Reageer op artikel:
Wist je dat? Deze dingen over lipstick zijn je tot nu toe nog nooit verteld
Sluiten