We wísten het: tutten en bezig zijn met je uiterlijk is gewoon goed voor je

Kijk, dit is waarom we de wetenschap zo leuk vinden. Blijkbaar is het niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor ons om lekker lang te tutten en druk met ons uiterlijk bezig te zijn. Mooi, kunnen we dat weer eens naar onze lover roepen als hij vindt dat het allemaal te lang duurt:

Gezond zijn = er goed uitzien

Het hele idee kan worden verklaard aan de hand van het subjectieve welzijn. Het komt er op neer dat wanneer we ons mooi en zelfverzekerd voelen (of ons zo willen voelen), we meer bezig zijn met gezond eten, veel slapen, te sporten en te ontspannen. Maar daardoor blijven we natuurlijk ook nog langer goed en gaan we langer mee.

Hand in hand

Daarbij zorgt je goed voelen over jezelf voor positieve emoties. Deze emoties heb je ook nodig om gezond te blijven. Een gezond lichaam is namelijk net zo belangrijk als een gezonde psyche. Gezondheid en beauty gaan nu eenmaal hand en hand en we zouden er niet blijer onder kunnen zijn. Yay voor beauty en je dus nooit meer schuldig voelen bij het aanschaffen van die prachtige lippenstift. Je wil toch gezond zijn?

Reageer op artikel:
We wísten het: tutten en bezig zijn met je uiterlijk is gewoon goed voor je
Sluiten