Waarom een witte jeans het ideale kledingstuk voor de zomer is

Met het weer van nu hoef je echt niet te rekenen op je zomerjurkjes, want dan is het bibberen geblazen buiten. Daarom is er één item pas echt het ideale kledingstuk voor de zomer: de witte jeans. De witte denim broeken zijn al bijna net zo populair als hun blauwe zusje.

De internationale mode-zoekmachine Lyst deed onderzoek naar de witte jeans. Wat blijkt? Waar 7 op de 10 shoppers zoeken naar blauwe jeans, wordt er steeds meer (tot 42%) gezocht naar de witte variant. Sterker nog, de verkoopcijfers voor de witte broek waren in mei zelfs bijna hoger dan de blauwe jeans.

Waarom een witte jeans jouw ideale kledingstuk voor de zomer is

Als je nog geen witte jeans in je kast hebt liggen, is het hoog tijd om snel met de trend mee te gaan. Om de volgende redenen word jij namelijk verliefd op de witte broeken:

1. Je ziet er niet basic uit

In een normale spijkerbroek kun je je weleens… basic voelen. Ondanks dat een witte jeans dus denim is, voelt het niet basic. Omdat de kleur anders is geef jij je outfits een heel andere vibe.

2. Je maakt iedere outfit chic

In een witte outfit zie je er nu eenmaal chic uit. Als je van dat stijltje houdt is een witte spijkerbroek perfect om uit je garderobe te halen. Combineer het met andere neutrale tinten (of ’s avonds juist met zwart) en je ziet er meteen uit om door een ringetje te halen.

3. Je hoeft geen kou te lijden

Op dagen waarop het kwik niet boven de 20 graden Celcius komt (zoals nu) kun je niet zonder spijkerbroek leven. Omdat je praktisch het hele voorjaar al in je blauwe en zwarte broeken hebt geleefd, is het nu wel zo leuk om een keer wat anders te rocken. Kom maar door met die witte jeans.

4. Je kunt ‘m op heel veel manieren stylen

Een witte jeans is heel veelzijdig. Je kunt alles als top dragen. Ook de broek zelf is zoals je gewend bent in veel verschillende stijlen te vinden. Skinny, baggy, girlfriend, ripped… De witte broek is allesbehalve saai.

Shopping

Hoog tijd om je zomergarderobe uit te breiden met zo’n mooie witte jeans dus. Wij zetten verschillende stijlen voor je op een rij, zodat je je favorieten hieronder kunt uitzoeken.

witte jeans

1. Straight ankle jeans €34,99

Dit rechte model van H&M is fantastisch als je de skinny jeans-periode voorbij bent. Dit is momenteel één van de populairste modellen die je kunt kopen.

zara witte jeans

2. Skinny flare jeans €39,95

In een skinny flare jeans zoals deze zie je er meteen al super chic uit. Bovendien worden je vrouwelijke vormen op een mooie geaccentueerd, waardoor je eruitziet als een model.

loavies witte spijkerbroek

3. Skinny jeans €49,99

Er gaat niets boven een goede skinny. Loavies laat zien hoe leuk het is als je dit model combineert met een lila trui. Kom maar in het winkelmandje, alsjeblieft.

mango witte jeans

4. Wideleg flare €39,99

Deze jeans loopt vanaf je heupen uit, waardoor je als een ware Parisienne de deur uitgaat. Combineer het met een strakke top of een losvallende blouse en je bent klaar om te gaan.

Meer trends:

Reageer op artikel:
Waarom een witte jeans het ideale kledingstuk voor de zomer is
Sluiten