Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 1 november 2017

Ja! Op deze plek is een witte kerst gegarandeerd volgens de weerman

2010 was het laatste jaar dat we mochten genieten van een witte kerst. En ja, dat is alweer zeventien jaar geleden. En laten we eerlijk zijn, het ultieme kerstgevoel bereiken we pas écht wanneer er sneeuw is gevallen. Elk jaar hopen we weer op een laagje wit op de daken. Maar als je een witte kerst wilt, dan is dit the place to be:

We willen een witte kerst

We zullen je maar direct een klein beetje teleurstellen. De kans dat we in Nederland dit jaar een witte kerst zullen krijgen is erg klein. Maar omdat we nu wel weer eens verlangen naar zo’n sprookjesachtige omgeving tijdens de mooiste dagen van het jaar, zochten we naar een plek waar het gegarandeerd gaat sneeuwen.

Meteoroloog Horst Nöbl doet al zo’n vijftig jaar uitspraken over de winterverwachtingen en hij heeft in acht van de tien gevallen gelijk. Bij het voorspellen kijkt hij naar de hoeveelheid geproduceerde boshoning, het aantal paddenstoelen en de groei van planten. En er is dit jaar een land dat er bovenuit springt als het gaat om sneeuwval in december.

Waar de winter pas écht winter zal zijn (lees: heel veel sneeuw), is in Oostenrijk. De meteoroloog verwacht dat hier de temperatuur lager zal zijn dan gemiddeld en dat het echt winters gaat worden. En dit zal gepaard gaan met een hoop sneeuw. Niet alleen op de skipistes maar overal. Precies wat wij nou zo graag willen in december.

Wanneer?

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag. Want wij willen dat het sneeuwt met kerst. In Oostenrijk zal het vanaf begin december gaan sneeuwen met omvangrijke sneeuwbuien midden december én met kerst en oud en nieuw. Als jij een witte kerst wil, dan is Oostenrijk de plek waar je je familie mee naartoe kunt slepen. Dubbel geluk, want dan kunnen jullie meteen een ski-tripje plannen.

LEES OOK: Wanderlust: Dit zijn de mooist versierde steden tijdens Kerstmis

Reageer op artikel:
Ja! Op deze plek is een witte kerst gegarandeerd volgens de weerman
Sluiten