Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 22 juni 2018

6 feitjes die je wil weten over het WK zodat je met die knappe man mee kan praten

Wil jij indruk maken op je nieuwe vlam of je lover verbazen met al je voetbalkennis? Wij helpen je graag een handje met deze feitjes over het WK. Niets zo sexy als een vrouw die verstand heeft van voetbal. Nu weet je zeker dat je welkom bent in zijn vriendengroep. Winning.

Nederland doet niet mee

We beginnen makkelijk, maar het blijkt toch dat veel vrouwen dit nog niet wisten (uhum Famke Louise). Nederland doet níét mee aan dit WK, jammer want wij hadden wel zin in een paar feestjes. Helaas heeft het Oranje-team zich niet weten te kwalificeren in de voorrondes (die al een hele tijd geleden zijn geweest).

Kampioenen

Nederland heeft nog nooit het WK gewonnen dus vraag dat alsjeblieft niet aan die leuke jongen. Oranje (om in WK-termen te spreken) heeft wel ooit het EK gewonnen, in 1988. Dat hoef je niet te vermelden, maar het is wel handig om te weten. Overigens werd het WK in 2014 gewonnen door de Duitsers.

Locatie

Het WK vindt dit jaar plaats in Rusland en de Russen hebben maar liefst negen nieuwe stadions gebouwd om het toernooi beter te kunnen faciliteren. Al in 2010 is bekend gemaakt dat het WK hier plaats zou vinden en dat is een hele eer.

Poulefase

Alle wedstrijden die nu worden gespeeld zijn de wedstrijden uit de poulefase. Door middel van een loting is bepaald welke landen bij elkaar in de poule terecht komen. Alleen de nummers één en twee uit de poules gaan door naar de volgende speelronde.

Buitenspel

Onthoud dit goed als je écht indruk wilt maken: je hebt twee teams (A en B). Op het moment dat een speler uit team A de bal passt naar een medespeler, en als precies op dat moment een andere speler uit team A áchter de laatste man van team B (niet de keeper) staat is het buitenspel. Simple as that.

Duur van het WK

Het WK-toernooi is op 14 juni begonnen en duurt tot 15 juli. Handig om te weten want tot die tijd zal jouw boy veel achter de TV zitten om naar wedstrijdjes te kijken. Vanaf 16 juli kun je dus weer leuke uitjes plannen met hem.

Dankzij deze feitjes zal ook jij scoren tijdens dit WK en dat is 100 procent winnen.

Reageer op artikel:
6 feitjes die je wil weten over het WK zodat je met die knappe man mee kan praten
Sluiten