WOA! Deze zusjes waren in 3 dagen van ál hun puisten af

De tweelingzusjes Nina en Randa Nelson waren de wanhoop nabij. Ze hadden bijna elk middel tegen acne al geprobeerd, maar niets hielp om van de puistjes af te komen. Maar toen ze besloten hun eetpatroon aan te passen, kregen ze binnen drie dagen - ja, drie dagen! - geen nieuwe puistjes meer.

De zussen konden wel huilen van geluk toen ze in de spiegel keken en zagen hoe hun huid aan het genezen was. En dat allemaal doordat ze besloten geen vet meer te eten.

De tweeëntwintigjarige Nina en Randa hadden eigenlijk nooit last van puistjes. Hun middelbare schooltijd waren ze doorgekomen met bijna een flawless huid. Maar opeens, in de lente van 2014, nam acne hun gezicht over.

Geen vet meer voor Nina en Randa

Ze probeerden verschillende cleansers, crèmes, antibiotica en bezochten verschillende dermatologen voor advies. Maar niets hielp. Het enige wat ze nog konden doen was het medicijn Accutane slikken. Dit staat bekend als ‘wondermiddel’ tegen acne, maar geeft ook nare bijwerkingen. Denk: haarverlies, gebarsten lippen en de kans op depressie. Niet gek dat de meiden totaal niet stonden te springen om het middel in te nemen.

Uiteindelijk kwam hun vader met de gouden tip. Hij adviseerde zijn dochters om langs dokter John McDougall te gaan. Hij had de moeder van de tweeling geholpen een auto-immuun ziekte te overwinnen. Door zijn tips at de familie al jaren veganistisch.

Vet triggerde de puistjes

Op advies van de dokter besloten Nina en Randa alle vetten uit hun eetpatroon te schrappen. Ze waren al gewend om geen dierlijke producten als melk, eieren en vlees te eten. Maar ze genoten wel van gezonde, plantaardige vetten als avocado’s, pindakaas en sojamelk. Volgens de specialist zou vet, wat voor soort vet dan ook, acne kunnen triggeren.

Wat ze nu eten? Bruine rijst, groente, zoete aardappelen en verschillende soorten bonen. Om geen gewicht te verliezen eten ze ook extra fruit, gedroogd fruit en drinken ze smoothies.

Het resultaat is ronduit verbluffend. Binnen drie dagen had de tweeling geen nieuwe puistjes meer. De weken erna herstelde hun huid op een wonderbaarlijke manier. Nu stralen de tweelingzussen als nooit tevoren.


LEES OOK: 12 fantastische tips zodat het volwassen leven een stuk makkelijker wordt

Reageer op artikel:
WOA! Deze zusjes waren in 3 dagen van ál hun puisten af
Sluiten