Wonderlijk: parfum dat zo zuiver is dat je het kan eten

Als er ergens een overschot aan is, is het wel parfum. Hoogstwaarschijnlijk zijn er op jouw favoriete parfum zelfs een aantal varianten. Van eau de parfum tot eau de toilette en niet de vergeten de wintereditie en de zomereditie. Maar dit keer is er wat bijzonders gelanceerd: een parfum zo zuiver dat je het kan eten. Dit smaakt letterlijk naar meer.

Ja echt waar, eetbaar

De Nieuw Zeelandse Frances Shoemack kwam net zoals vele andere vrouwen met het idee om een parfum te lanceren. Ze ging zonder enige ervaring dit avontuur aan. Om het nog wat avontuurlijker te maken besloot ze en parfum te maken met 100% organisch gecertificeerde ingrediënten. Naast deze eigenschappen vond ze het ook heel belangrijk dat het er aantrekkelijk uitzag. Uiteindelijk ontwikkelde ze twee parfums, voor zowel mannen als vrouwen. En ze zijn beide eetbaar.

Dit zijn de ingrediënten die in de parfums zijn verwerkt. Deze werden uitgedeeld aan de bezoekers tijdens de lancering, om alvast een voorproefje te geven.

De twee parfums

Frances Shoemack besloot twee verschillende parfums te maken. Vintage ’13 bevat kruidnagel en bergamot op een basis van sandelhout en vanille. Het vleugje veviter en tijm geven het een mannelijke touch. Het tweede parfum is Tonic. Het is een levendige, frisse en zwierige geur. De zoute topnoten van limoen, peperpunt en bergamot zorgen voor een zijdeachtige gekarameliseerde houtdroogte. Zeg maar eerlijk, klinkt té lekker toch?

Frances’ inspiratie

Toch is het niet geheel onverwachts dat Frances Shoemack gevoel heeft voor geur en smaak. Ze liet zich namelijk inspireren door haar eerdere carierre als wijnmaker, waar geur en smaak ontzettend belangrijk zijn. Zo vertelde ze: ‘Ik was gewend aan een wereld waar seizoensgebonden nuance werd gevierd, het laatste wat ik wilde doen was tegen de natuur in gaan om productmassa te bereiken.’ Daarom zijn er ook maar een gelimiteerd aantal flacons van Vintage ’31 en Tonic gemaakt voor de hele wereld.

Ook de verpakking van de flacons zijn geheel duurzaam gemaakt. De handgemaakte hulzen van Vintage ’31 zijn van eikenhout gemaakt, afkomstig uit oude treinstellen. Het hout van de hulzen van Tonic komt uit oude balken van de Amsterdamse grachten. Wij zijn in ieder geval helemaal onder de indruk van dit parfum.

Reageer op artikel:
Wonderlijk: parfum dat zo zuiver is dat je het kan eten
Sluiten