Woops! Dit zijn de plekken die jij waarschijnlijk vergeet in te smeren

Het is eindelijk lekker weer in Nederland (of anders wel bijna vakantietijd) en dat houdt in dat we wel weer eens even mogen stilstaan bij bescherming.

Inmiddels weten we allemaal hoe belangrijk het is om je in te smeren en dat huidkanker een groter probleem is dan we oorspronkelijk dachten. Daarom smeren we er deze zomer lekker op los. Helaas vergeten we alsnog belangrijke plekken in te smeren, die in eerste instantie helemaal niet zo opvallen. Welke plekjes mag je niet vergeten deze zomer?

Je lippen

Je lippen bevatten zo’n beetje de dunste huid van je hele lichaam. Kun je nagaan wat zon kan doen met zo’n velletje. Gelukkig valt deze gemakkelijk op te lossen. Er zijn namelijk genoeg lippenbalsems met daarin een SPF factor, maar tegenwoordig ook veel meer lippenstiften. Kunnen we gewoon nog fashionable naar het strand.

Je oogleden

Je draagt natuurlijk in negen van de tien gevallen je zonnebril, maar wanneer je besloten hebt om even je bril af te zetten tegen dat ‘pandaberen effect’, stel je je oogleden natuurlijk bloot aan een berg zonlicht. En dat terwijl je oogleden zo verschrikkelijk gevoelig zijn. Je kunt natuurlijk gewoon een crème met SPF opsmeren, maar wat nu als je ook oogschaduw wil gebruiken? Zoek dan een primer met ingebouwde SPF. Even laten drogen en voilà!

Je oren

Je oren bevatten veel te weinig pigment om zichzelf tegen de zon te beschermen. Zorg daarom dat je het restje dat je overhoudt na het insmeren van je gezicht gebruikt voor je oorschelpen en lelletjes.

Achter je nek en in je knieholtes

Deze heb je vast al eens moeten voelen. Die plekken die je vergeet en die vervolgens gruwelijk verbranden. Onthou het gewoon dondersgoed voor de volgende keer. Hoewel je misschien nu je haar los draagt kan het dat je het straks omhoog wil doen. Probeer je daarom altijd helemaal in te smeren voordat je je aankleed en met je haar in een staart. Zo mis je geen enkel plekje meer.

Je handen en voeten

Ze zijn net zo gevoelig als de huid van je gezicht, dus waarom niet net zo goed insmeren? Zij willen ook, echt waar.

Je hoofdhuid

Oke, het wordt lastig om het overal over je hoofd te gaan smeren en vervolgens niet met een compleet vette coupe naar buiten te moeten lopen, maar we doelen meer op de zichtbare stukjes. Je haarlijn bijvoorbeeld, zowel boven je voorhoofd als je middenscheiding. Doe het nu maar, want het zou toch jammer zijn als het daar nu op fout gaat.

Reageer op artikel:
Woops! Dit zijn de plekken die jij waarschijnlijk vergeet in te smeren
Sluiten