Woorden die alleen de échte beautyjunkies kennen

Brond? Wat? Deze lijst met woorden zijn bestemd voor de echte beauty junkies. En anders word je er bij het leren van deze woorden per direct één.

Sombre

We beginnen niet te moeilijk. De sombre heb je als het goed is al voorbij zien komen op Beautify. De sombre is de nieuwe variant van de ombre en betekent simpel gezegd: Soft Ombre. Een minder harde overgang van kleuren en een vloeiende overloop. Meer zien? Lees het sombre artikel.

Straklijnen

Uhm. Strak een lijntje zetten? Bijna. Het idee is dat je met je eyeliner niet boven je bovenste wimperrand een lijntje zet, maar juist onder je bovenste wimperrand. Volg je het nog? Het zorgt voor een intense oogopslag.

LOB

De lange bob. Zo makkelijk kan het zijn. De lange bob heeft trouwens de regel dat de bob niet lager mag vallen dan de sleutelbeenderen. Daarna telt hij niet meer mee als bob (awh).

Watervalvlecht

De watervalvlecht is een zijlingse vlechttechniek waarbij de vlecht horizontaal wordt gevlochten. Bij iedere ‘haal’ wordt er echter een plukje haar losgelaten en een nieuw plukje opgepakt. Zo creëer je vervolgens een watervaleffect met plukjes.

Konjacspons

Nee, we doelen niet op dat goedje wat je vader op de zondagavond drinkt maar dan verkeerd geschreven. Nee, het gaat hier om een speciaal sponsje met daarin konjacwortel. Het is speciaal ontwikkeld om de huid mee te reinigen en exfoliëren.

Zwevende eyeliner

Deze spreekt bijna voor zich. Een eyeliner die je niet netjes aan je wimperrand aanbrengt, maar net een stukje daarboven. Hij ‘zweeft’ dus als het ware.

No poo

Geen grapjes, we zijn bloedserieus. Het is een beweging die het wassen van haren met shampoo’s tegengaat en kiest voor een natuurlijke wijze van haren wassen met bijvoorbeeld bak soda.

Velmasker

Een erg gemakkelijk aan te brengen maskertje. Het komt namelijk in de vorm van een vel wat precies over je gezicht heen past. Alle benodigdheden zitten erin en je verwijdert het dus ook zo weer. Ideaal en veel gespot backstage.

Omgekeerde cateye

Een cateye die niet naar buiten staat, maar juist naar binnen.

Suikeren

Je laten waxen met een speciale suikerstroop.

Brond

Een mix van bruin en blond. En daarmee doelen we niet op de ene helft bruin en de andere helft blond. Nee, het idee is dat iemand niet meteen kan zeggen onder welke kleur het haar nu precies valt. Bronds have more fun?

Reageer op artikel:
Woorden die alleen de échte beautyjunkies kennen
Sluiten