Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 26 juni 2017

Work it! Dit is reformer pilates, de nieuwste hype om sneller dan ooit súper strak te worden

Ben jij de normale activiteiten in de sportschool helemaal beu en zou je graag een nieuwe uitdaging aangaan waarvan je niet alleen fitter, maar drie keer zo snel dan normaal strakker van wordt? Dan is reformer pilates precies waar jij naar op zoek bent. Met deze workout is dat droomlichaam binnen handbereik en kan jij sneller dan je denkt je #fitbody op het strand showen.

Uren heb je gezweet, gezwoegd en gestreden in de sportschool; alles voor een summerproof lichaam. Oké, we willen er graag goed uitzien, maar toch vervelen die oefeningen allemaal al snel. Daarom is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging en reformer pilates is dé nieuwe hype van Nederland.

Reformer pilates is enorm populair in Amerika. Je krijgt er namelijk heel snel een verschrikkelijk mooi lichaam van. Zonder dat je per se eerst een half jaar hoeft te trainen. Renée Vervoorn haalde samen met haar man de workout naar Nederland. In Amerika is reformer pilates namelijk uitermate populair. Samen openden ze de PLTS studio in Amsterdam waar je deze workout nu kunt beoefenen.

Transformeren op een reformer

Pilates kennen we al. Maar het verschil van reformer pilates is dat de workout plaatsvindt op een reformer. Dit is een speciaal toestel waarop jij, doormiddel van spanningen, kabels, katrollen en veren, de speciale oefeningen uitoefent. De veren hebben verschillende spanningsniveaus en reguleren de weerstand van het apparaat. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder de workout.

Maar waarom is het zo populair?

Het kost weinig tijd

Reformer pilates is een les van 50 minuten. Te kort om je fitbody te bereiken? Nee hoor. Het is een dusdanige intensieve workout dat 50 minuten meer dan genoeg is. Van HIIT workouts is het bekend dat je er sneller vet door verbrandt en je daardoor veel sneller afvalt. 50 minuten HITT’en kan hetzelfde effect hebben als per week uren op een crosstrainer te gaan staan. Win win!

Het is dé manier om een prachtig lichaam te krijgen

Alle oefeningen zijn bedoeld om jouw lichaam een prachtige vorm te geven. Pilates is niet voor niets mateloos populair onder modellen. Reformer pilates is nóg een stapje daar bovenop doordat het zwaarder is en intensiever.

Het verveelt niet

Ken je dat? Dat als je een kwartier op die crosstrainer staat je het al helemaal zat bent? Gelukkig ben je bij reformer pilates ontzettend veel oefeningen achter elkaar aan het doen. Per blok pak je een ander gedeelte aan; buik, benen, billen en ga zo maar door. De oefeningen volgen elkaar in een hoog tempo op waardoor je je niet gaat vervelen. En dat alles natuurlijk met een lekker muziekje eronder.

Je wordt aangemoedigd

Het is pittig zo’n workout. Maar je wordt er doorheen geholpen door je instructeur. Waarbij je bij fitness de mogelijkheid hebt om alles een beetje half te doen, zul je hier moeten door bijten. Daarom ga je veel dieper dan je normaal zou gaan. En dat draagt bij aan dat prachtige lichaam.

Wil jij het ook proberen?

Beautify’s Lotte is inmiddels verslaafd aan reformer pilates en raadt het iedereen aan. Wil jij het ook proberen? Dat kan! Bij PLTS kun je deze workout proberen door 1 class te boeken. PLTS is een ontzettend fijne studio. Het zijn kleine groepjes waarin je heel veel persoonlijke aandacht krijgt. De studio is prachtig en modern en vanaf het moment dat je er binnen loopt wil je niet meer weg. Dus hup, van die telefoon af en werken aan jouw killerbody. Je kan het.

Dit is ook fijn om te weten: Je kunt fit worden door alleen maar te dénken aan sport

Reageer op artikel:
Work it! Dit is reformer pilates, de nieuwste hype om sneller dan ooit súper strak te worden
Sluiten