Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 23 jan 2020

Naar de bioscoop gaan telt als een workout dus bye bye sportschool abonnement

Goed nieuws: je hoeft dit jaar géén abonnement aan te schaffen voor de sportschool in het kader van je goede voornemens. Wél is het verstandig een abonnement aan te schaffen bij de plaatselijke bioscoop. Huh?! Nou, naar een film kijken in de bioscoop telt ook als workout.

Je goede voornemens zijn nog lang niet verloren als je eenmaal weet dat naar de bioscoop gaan gelijk staat aan een lichte workout. Waarom jezelf in het zweet werken als je lekker onderuitgezakt naar een film kunt kijken? Dat betekent alleen wél dat je de popcorn beter kunt laten staan.

Naar de bioscoop gaan telt als workout

University College London heeft samen met Vue Cinemas onderzoek gedaan onder bioscoopgangers die het afgelopen jaar Aladdin bezochten. Zij werden volgeplakt met sensoren en daar kon deze zeer interessante conclusie uit worden getrokken: naar de bioscoop gaan, staat gelijk aan een lichte workout.

Van de bioscoopgangers werd onder andere de hartslag gemeten en deze ging bij iedereen omhoog. Hoewel het niet gelijk staat aan een potje afmatten in de boksschool, staat het wel gelijk aan het maken van een wandeling. Je beweegt namelijk tijdens het kijken naar een film omdat je bijvoorbeeld schrikt of hard moet lachen. Ook gaat je hartslag omhoog omdat je hersenen zich vrij lang moeten focussen op één ding.

Abonnement aanschaffen

Nu je dit weet, ren jij natuurlijk in hoog tempo (grapje haha want lopen is ook goed) naar de bioscoop om een abonnement aan te schaffen. Zo wordt het wel heel makkelijk om je vriendin mee te slepen naar jullie workout. Vanavond misschien al?

Lees ook:

Tyla

Reageer op artikel:
Naar de bioscoop gaan telt als een workout dus bye bye sportschool abonnement
Sluiten