Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 16 jan 2015

Deze workout video gaat viraal, en dat is meer dan logisch

Je kent ze vast wel, die workout videos waarin de meisjes die erin zitten allemaal perfecte lichamen hebben.

Ze zijn er genoeg. In de meeste workout videos zie je vaak heel veel abs, geen druppeltje zweet en perfecte gezichtjes. Toegegeven, die jaloersmakende abs kunnen je stimuleren om dit ook voor elkaar te krijgen. De rest helpt echter niet mee aan je motivatie. Zij in de workout video lijken een soort superhelden iedere keer als ze aan het sporten zijn en jij krijgt dat niet voor elkaar.

In Engeland is nu een social media campagne gestart die dit net even wat anders doet. Sport England creëerde de ‘This Girl Can’ campagne die nu viraal gaat over het internet. En daar staan we niet vreemd van te kijken. In deze video wordt iedereen als nooit tevoren aangemoedigd om ook in beweging te komen.

In de video zie je namelijk échte vrouwen die aan het sporten zijn. Geen vrouwen die geen sport meer nodig hebben of tijdens een workout geen druppeltje zweet op hun voorhoofd krijgen. Het zijn vrouwen die moeten werken voor hun prestatie, die zweten en die af en toe kapot zijn. Met uitspraken als ‘I kick balls, deal with it‘ en ‘Sweating like a pig, feeling like a fox‘ slaan ze de spijker op de kop.

Een echte aanrader om te kijken (90 seconden):

Reageer op artikel:
Deze workout video gaat viraal, en dat is meer dan logisch
Sluiten