Vaak last van rugpijn? Dit zijn de 3 beste workout video’s voor core stability

Een sterke core is superbelangrijk om verschillende redenen. Het voorkomt (en geneest) klachten als rugpijn, blessures tijdens het sporten en het zorgt voor een betere lichaamshouding. Met de volgende drie core stability workout video’s kun je thuis je core stabiliseren.

En geloof ons, dat wil je. Want balance is key en een leven zonder pijn is waar we allemaal van dromen.

Workout video’s voor core stability

Je traint je spieren in dit geval voor een betere stabiliteit (en minder rugpijn), maar de oefeningen doen ook zéker wat voor je looks. Hallo buik à la Doutzen Kroes.

1. Core Strength Ritual van Yoga With Adriene

Tijdens dit core strength-ritueel van Adriene train je onder andere je buikspieren, zodat je meer stabiliteit vindt in je lichaam en van die vervelende rugpijn afkomt. Haar chille manier van praten maakt dat de video’s goed te volgen zijn en dat je het (zo goed als) volhoudt allemaal.

Deze workout video is zéker het bekijken (en meebewegen) waard als je last hebt van rugpijn. Het is best zwaar, maar het helpt gegarandeerd.

2. 10 min Core Stability Workout van Optima Vita

Lekker toegankelijk in het Nederlands: deze core stability workout van Optima Vita. De workout video is kort, maar zéér krachtig. De vrouw achter de video heet Marloes en geeft je precies de peptalk die je nodig hebt tijdens de oefeningen. Gaat dus zéker lukken dit.

3. Pilates Core Stability Workout van Lottie Murphy

Lottie Murphy is pilates docent en laat pilates nou net dé sport zijn voor core stability. Onderstaande video is een korte workout, maar oh zo effectief. Er komen vijf verschillende oefeningen aan bod. Van leg circles tot aan squats. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Core stability in het kort

Omdat je misschien nog iets meer info wilt over dit voor jou misschien nog onbekende begrip… Core stability staat voor rompstabiliteit. Dit is een combinatie van spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam. Met ‘core’ wordt je romp bedoeld en met ‘stability’ stabiliteit.

Als je core de juiste stabiliteit heeft en dus in balans is, kan het de rest van je lichaam aansturen zonder dat het klachten veroorzaakt. Ook zullen lichamelijke prestaties beter worden. Van het tillen van de boodschappen en stofzuigen tot aan je prestaties in de gym.

Bovenstaande workout video’s kunnen je helpen je core te trainen en te stabiliseren. Good luck!

Lees ook: