Het is World Cleanup Day! Zo verduurzaam je jouw beautyroutine

Het is vandaag World Cleanup Day – vandaag staat dus volledig in het teken van het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Er belandt namelijk wereldwijd elke minuut (!) een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. Honderdtachtig landen slaan daarom op deze dag hun handen ineen om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Laten we beginnen bij je beautyroutine.

Hoe duurzaam is die eigenlijk?

World Cleanup Day

De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën. Hier kunnen we zeker wat aan veranderen. Om je daarbij een handje te helpen vertellen wij hoe jij je beautyroutine kan verduurzamen.

Jouw beautyproducten

Begin bijvoorbeeld bij je badkamer, door je dagelijkse verzorgingsproducten te vervangen door een duurzame variant. Ga eens na bij je eigen beautyproducten, heb jij al duurzame spulletjes in je badkamer staan? Wij zetten de beste duurzame beautymerken op een rij.

1. Ethique

Ethique heeft een volledig assortiment aan fijne beautyproducten zonder plastic verpakking. Daarmee heeft Ethique tot op vandaag de productie van meer dan 8 miljoen plastic flessen weten te voorkomen. Alle producten van Ethique worden 100% ethisch verantwoord geproduceerd, bevatten geen palmolie en zijn bovendien vegan.

Shop bijvoorbeeld de mega fijne shampoo van ethique die wel drie (!) keer langer meegaat dan een gewone fles shampoo.

2. Ere Perez

Ere Perez is een prachtig merk afkomstig uit Australie wat alleen maar natuurlijke en vegan huidverzorging en make-up bevat. Ere Perez gebruikt plantaardige formules die hoogwaardige natuurlijke ingrediënten bevatten, ontwikkeld om de huid de beste verzorging en kleur te geven.

Zo zorg je goed voor jezelf én voor de planeet. Tip van ons voor jou, probeer de Green Booster Serum eens. Wedden dat jouw huid ervan gaat stralen?

3.Biologi

De oprichter van Biologi, Ross Macdougald, maakt sinds 2012 plantenextracten voor cosmetisch gebruik. Gefrustreerd door de niveaus waarop zijn serums in commerciële producten werden gebruikt, creëerde hij Biologi, het eerste 100% actieve natuurlijke plantenserum ter wereld. Probeer het lip serum eens, heerlijke bescherming voor de koude maanden die er aan zitten te komen.

4. Greenbeauty Market

Greenbeauty Market verkoopt herbruikbare watjes. Verminder jouw afval met deze herbruikbare make-upverwijderaars. Gemaakt met een mix van biologisch katoen en bamboe. Klinkt heerlijk toch? En het leuke is: je kunt ze gewoon in de wasmachine stoppen.

Lees ook: Duurzaam shoppen – 4 tips hoe jij voortaan bewuster kunt winkelen

Reageer op artikel:
Het is World Cleanup Day! Zo verduurzaam je jouw beautyroutine
Sluiten