Wow. Deze studente manipuleert haar eigen lichaam om een punt te maken

Wat is beauty? Heb je er ooit bij stilgestaan hoe makkelijk je beeld van beauty verandert door invloed van de media? Maar wat nog belangrijker is; wat doet dit veranderende beeld van beauty met je zelfbeeld.

Studente aan de Universiteit van Oklahoma Kelsey Higley onderzocht deze vragen voor haar laatste project genaamd ‘Manipulated’. Onderstaande video is hier het geweldige resultaat van.

Manipulated from Kelsey Higley on Vimeo.

Higley begon het project nadat ze urenlang de steeds maar weer veranderende beauty standaarden had bestudeerd. Om de video te kunnen maken nam ze eerst 126 foto’s van zichzelf die ze digitaal manipuleerde. Daarna maakte ze een stop-motion filmpje van de foto’s, waardoor het lijkt alsof ze haar eigen lichaam kan kneden naar elk model dat ze maar wil.

Net als de meeste jonge meiden heeft Highley ook wel issues met haar lichaam gehad. Aan de ene kant wilde ze er graag uitzien volgens ‘de norm’, aan de andere kant wilde ze vooral blij zijn met zichzelf en hoe ze eruit ziet.

‘Manipulated’ is een onderzoek naar hoe makkelijk en snel beauty wensen en idealen kunnen veranderen, niet alleen op ons scherm maar ook in onze gedachten.

Reageer op artikel:
Wow. Deze studente manipuleert haar eigen lichaam om een punt te maken
Sluiten