Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 juli 2017

Wow! Je kunt nú naar Texel om daar een roze waterplas te zien

Nederland is een fijn land om in te wonen, maar voor bijzondere natuur ga je vaak toch naar het buitenland. Hoge bergen, indrukwekkende watervallen, dat heb je niet in ons kikkerlandje. Maar wat je nu wel hebt in Nederland is ronduit magisch: een roze waterplas.

Je wist wellicht dat er een roze zee is in Mexico. Misschien staat het zelfs wel bovenaan je bucketlist. Als je even geen budget hebt voor Mexico hebben we toch heel goed nieuws voor je. Voor roze water hoef je het land namelijk niet uit. Je kunt gewoon naar Texel.

Texel heeft roze water

Het water van de Texelse plas Wagejot is namelijk sinds een paar dagen roze. Nee, het is niet roze geverfd om meer toeristen te trekken. Het is roze geworden uit zichzelf. Waarschijnlijk door de aanwezigheid van micro-algen en de grote droogte op het eiland, waardoor het zoutgehalte in het water heel hoog is.

Boswachter Eckhard Boot vertelt aan de NOS dat het water van de een op de andere dag van grijsgroen is veranderd in flamingo-roze. ’Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt,’ aldus de boswachter.

Als je het water wil zien, moet je waarschijnlijk wel snel zijn. Er is immers regen voorspeld…

Lees ook: Huis kopen? Dit tropische, Australische eiland is net zo duur

Reageer op artikel:
Wow! Je kunt nú naar Texel om daar een roze waterplas te zien
Sluiten